Biltillbehör (Som bara TÖNTAR saknar😂)

Bilar är något som intresserar många i vårt land och detta märks inte minst på alla de olika tillbehör som finns att köpa till bilen.

Det mesta finns att köpa, allt ifrån rena komfortdetaljer som förhöjer upplevelsen av att vistas i bilen till extrem styling som får bilen att sticka ut i mängden. Bilar framkallar känslor och genom att personifiera den egna bilen avslöjar man samtidigt lite av sin personlighet, eller i alla fall den man skulle vilja vara. Vilka biltillbehör behöver du då, det vill säga vilka är användbara?

audi a5

Bil med coilovers, tonade rutor och feta hjul!

 

Dessa 6 tillbehör måste du ha!

Självklart varierar detta från person till person, men det finns ändå en viss uppsättning biltillbehör som fått ett brett genomslag bland bilägarna. Har du inget av nedan är du en vanlig tönt på vägen… Dessa är som följer:

  • Navigator. Många av de som inte har en navigator inbyggd i bilen skaffar sig en separat sådan att fästa på instrumentpanelen. Det går självklart att använda mobiltelefonen för detta ändamål, men ibland kan det vara skönt att använda sig av en separat enhet.
  • Vinterhjul. Ja, dessa kan man ju inte gärna vara utan. Det är dessutom lag på vinterhjul i vårt land, så det är med andra ord en nödvändighet. Valet här står mellan dubbdäck och friktionsdäck (d.v.s. utan dubb).
  • Fälgar. En snygg fälg gör underverk för bilens totala utseende och genom att utrusta bilen med aluminiumfälgar ger man bilen karaktär. Många väljer att använda sig av aluminiumfälgar på både sommar- och vinterhjulen.
  • Navkapslar. Alternativet till aluminiumfälgar om man satsat på hjul med vanlig plåtfälg. Billigare än aluminiumfälg, men känns i regel som ett ”billigt” alternativ utseendemässigt – dock finns det snygga navkapslar.
  • Snöborste. Detta är inget dyrt biltillbehör, men i det närmaste en nödvändighet under våra svenska vintrar. Du saknar det garanterat när bilen är täckt i snö.
  • Bildäck. (Kvalité). Precis som snöborsten ett nödvändigt tillbehör, såvida du inte alltid har tillgång till budget så är det också okej.

Seriöst vad väntar du på?