5 DARE FÄLGAR DU INTE FÅR MISSA 2021

Dare fälgar tillverkas av Dare Motorsports som har sitt huvudkontor i Hampshire, England. Företaget saluför sina hjul till mer än 20 länder världen över. Dare motorsports är en av Englands största varumärken inom fälgar.

– ABS Wheels har varit i kontakt med generalagenten för Svenska Dare Wheels. Han berättar att varumärket är mycket robust och tillverkad i aluminium, berättar Jorge Castro.

En av svenskarnas största favoriter när det kommer till dare fälgar är just modellerna Dare rs och Dare f5. Anledningen till detta kan bero på att fälgen liknar väldigt mycket mk18 modellen från Ocean.

När det kommer till Dare rs blir vi dock osäkra på varför just RS är en storsäljare? Dare RS påminner väldigt mycket om Japan racing JR10. Kan det vara där de hämtat sin inspiration ifrån? Eller tvärt om?

Visst är dom lika? Jr är dock billigare 🙂

dare rs vs jr10

Tittar man vidare på alla Dare fälgar ser man även tre unika trender för 2020. Vi på ABS Wheels ser att racing segmentet växt från 2016 till 2019. Allt fler ungdomar väljer att införskaffa racinghjul.

Trenderna vi ser är:

  • Fler och fler företag börjar tillverka mer otidsenligt. 
  • De flesta inom racingsegmentet har börjat gå tillbaka till gamla ursprungligare versioner.
  • Mer och mer siktar in sig på inåtbukta (konkava)
  • Fler färgstarka färger ser generellt i branschen, enligt våra interna undersökningar.

Detta visste du garanterat inte:

Vår leverantör kan erbjuda samtliga dare märken STR, DRX2, Maddison, Outlad, NK, DR-F5, Ghoost och LP560. (I Sverige)

Så här ser kan det se ut på DIN bil med Dare RS.

dare rs

Bilden är ett montage som vi satt ihop med hjälp av verktyget Pixlr. Bilden fanns dessvärre bara i svartvit, dock ger den en indikation på hur det kan se ut med Dare RS.

heart

Så här ser kan det se ut på DIN bil med JR10.

jr10

Obs bilden är ett montage. Avsedd för illustration.

Nu så… äntligen! 5 dare fälgar inför 2019

Du läste troligtvis inte hela inlägget 😉 just därför har vi placerat topp 5 listan längst ner. Läste du allt så hoppas vi att du lärde dig något, om inte så har du åtminstone sparat 2 minuter av ditt liv.

Vår topp 5 lista baserar sig på trender, kunder och vad vi själva sålt. Dessa modeller är populära, robusta och snygga.

  1. DR-X2 Gunmetal och Matt black är en modell som tillverkas i storlekarna 17×7, 18×8, 18×8,5, 19×8,5 samt 19×9,5. Finns i färgerna gunmetal och matt svart. Totalt sett har denna fälg 16 ekrar och påminner lite grann om vår ABSF10.
  2. Maddisson Gunmetal Polish är en av Dare motorsports lilla serie för mindre bilar. Storleksmässigt finns denna modell i storlekarna 15,6×5 och 16×7. Passar bilägare med mindre bilar så som Volkswagen Polo, BMW i3, peugeot mfl. Liknar väldigt mycket Tomason TN4.
  3. För dig som söker större fälgar kan vi erbjuda dig Outlaw Black Pol i storlekarna 20×8,5 samt 22×9,5. Fem ekrad fälg med läpp J super läcker! En aning konvexa ekrar (bredare val ger djupare fälg)
  4. Ghost är fälgen som skapats för häftigare bilägare som vill få grannen att tappa hakan. Super snygg, robust och Cool. Finns dock endast i 15 tum, 17 tum och 18tum.
  5. Sist men inte minst! DR – STR (liten hint; str inte för Sveriges trafikskolors riksförbund) Fälgen DR – STR har fem ekrar, stor läpp och 34 skruvar runt om. Samtliga Dare fälgar är TPMS kompatibla.

dare fälgar

Vilken hade du valt om du vann 5000kr?

Kommentera gärna nedan.