Xxr fälgar för dig med streetbil – ABS Wheels

Det finns olika stilar och mönster när det kommer till val av xxr fälgar. XXR producerar heta och eftertraktade fälgar med street och racing som fokus. Deras konstruktion är mycket aggresiv och invecklad, med vackra och dynamiska detaljer.

Du som äger en racingbil, lär älska den här typen av hjul, likt Japan racing tillverkar båda leverantörerna hjul till sport och lyxbilar. Generellt sett brukar kunder som söker sig till denna typ av fälg äga en BMW, Volkswagen och Audi, i vissa fall har vi även sett en hel del Mercedes entusiaster åka omkring med såna här hjul.

xxr guld
xxr3
xxr röd

XXR Wheels Finns i många färger och storlekar

Dom här hjulen finns i silver, svart och brons. Tillverkaren erbjuder även häftigare färger som Chromium black, flat black och habanero. Storleksmässigt finns dom från 15tum – 20tum, du kan även hitta dom i följande bultcirklar 4×100, 4×114,3, 5×100, 5×112, 5×114,3  samt 5×120.

En nackdel är att det inte finns storlekar som passar Porsche och nyare Volkswagen med bultmönster 5×130.

En fördel är att samtliga modeller finns i fälgbredderna 7-11. ET finns från 0-40 (vilket är perfekt för dig som sänkt bilen eller som har större bromsok)

Så här ser XXR Wheels utbud ut

xxr fälgar

”Oftast brukar kunderna som söker sig till den här typen av fälgar älska racing och allt som hör till ämnet” Jag har under flera mässor pratat med folk som även påpekat de konkava – Jorge Castro, ABS Wheels

XXR Wheels

Populära XXR fälgar som går att köpa via ABS Wheels

XXR 527

XXR 527 är en modell som går att beställa via ABS Wheels, denna modell finns i färgerna Chromium black, Gold, Habanero samt Wasabi. Den har totalt 10 djupa ekrar och påminner lite grann om Japan Racings modell JR11.

En stor fördel med XXR 527 är att den passar perfekt till sportigare bilar som exempelvis Subaru Impreza. Den väger totalt 6,9 kg i 15 tum och imponerande 9,9 kg som 18 tum. Det är viktigt att du känner till att just den här fälgmodellen kräver en smalare  skalle än standard.

 

XXR 526XXR 526 har en fantastisk fin svart färg med kromade detaljer. Totalt sett har den 14 ekrar som går inåt längsgående fälgbanan. Riktig racing fälg med fina detaljer i form av finish, kulör och centrumkåpa.

En fördel med XXR 526 är att den finns i ET25 från 17tum och uppåt. Sannolikheten att du som Porsche och ferrari ägare köper den här fälgen är lika med noll MEN äger du en BMW, Audi eller Volkswagen så sitter den här modellen som en smäck.

 

Bästsäljande modeller 2020

XXR 530XXR 530 Det här är XXR Wheels blanksvarta modell modell med mycket djup. Totalt sett har den 15 exklusiva ekrar vars form går likt bokstaven Y. Beskrivs av många fälgentusiaster som en snygg och fräsch fälg med monoblock design.

En fördel med just XXR 530 är den klassiska designen som påminner om gamla ABS 333. Ni vet, den fälgen som sålde slut tre år i rad? Den här modellen kan vi erbjuda dig i 18 tum, kostar endast 2200 kr.

 

XXR 550XXR 550 är supersnygg. ABS Wheels brukar säga ”det här är en fälg i sin egen klass” så jäkla snygg och fräsch. Finns i storlekarna 15 tum-18 tum. Du hittar den hos oss från 2190 kr och uppåt.

Har du bråttom? vår Leveranstid på XXR fälgar ligger på ca 5-10 arbetsdagar. Titta på Axxion modellen AX5 som påminner lite grann om den här modellen. En stor fördel är att den har så många ekrar, fälgen väger knappast mer än 20 kg och har riktigt bra djup.

XXR 559 kallas för kungen antracit, snarlik vossens design med djupa och häftiga ekrar. Den här modellen kostar från 2599 kr. Finns endast att beställa i svart, dvs ej röd, grå, blå eller vit 🙂

Vem tillverkar XXR fälgar och vad har dom för historia?

XXR Wheels har funnits i över 40 år och har sedan starten 1976 tillverkat och sålt aluminiumfälgar. Från perioden 1978 till 1982 etablerades man som företag och kort därefter år 1983 så börjar man exportera fälgar till japan.

Från perioden 1983 till 1987 anpassade och utökade företaget sin tillverkning till alla möjliga bilar och motorcyklar. Redan under 90-talet påbörjade man något som revolutionerade fälgvärldens tankesätt vad gäller tillverkningsmetoder. XXR kom att börja tidigt med det så kallade Forged Wheels.

Tredje fabrik startas

År 1992 startar man upp en tredje fabrik och bara några år senare börjar man tillverka och sända till större bolag i USA. Inom loppet av 11år startar man en fjärde butik… fantastisk historia eller hur?

2017 (i skrivandes stund) så är det här bolaget ett av de ledande företaget inom eftermarknadsfälgar.

Missa inte världens coolaste fälg!

5 SAKER DU INTE VISSTE OM XXR Wheels
  1. Företaget säljer mer än 2,4 miljoner fälgar per år.
  2. 60% av deras fälgar säljs i japan och 20% i USA.
  3. Företaget är ISO 9002 och QA 9000 Certifierade.
  4. Grundades i kalifornien, USA.
  5. Idag levererar XXR det bredaste utbudet av innovativa, lockande hjul för eftermarknaden.