Gislaved Ultra Speed

Med ett namn som Gislaved Ultra Speed finns anledning att tro att däcket är designat för höga hastigheter. Mycket riktigt handlar det om ett sommardäck som är utvecklat för att kunna användas av de som pressar sina bilar och kör uppemot 300 km/h. Samtidigt är det inte direkt en produkt enbart för sportbilar, utan ett allsidigt däck som går lika bra att använda på familjebilar. Gislaved Ultra Speed erbjuder nämligen mycket bra vägegenskaper och lång livslängd.

Egenskaper

Gislaved är ett företag med 110 års erfarenhet av däckutveckling. Tack vare sitt svenska arv och sin tydliga nordiska målgrupp finns mer eller mindre en garanti att både deras sommardäck och deras vinterdäck är utformade för de höga krav som ställs i Skandinavien. Med Gislaved Ultra Speed uppfyller de sina tre kärnvärden: perfekt grepp oavsett väder, hög körkomfort och god säkerhet. Hemligheten bakom deras framgångar ligger till stor del i deras unika gummiblandningar och däckmönster.

På just Ultra Speed är kontaktytan mot asfalten utökad. Resultatet är bättre grepp vid kurvtagning och vid våta underlag. Angående komforten har de tänkt framför allt på bullernivån med ett däckmönster som ser till att kraftigt minska vägbullret. Det klarar snabba inbromsningar bra och fungerar stabilt under pressade situationer och undanmanövrar. Jämfört med andra sommardäck står Gislaved Ultra Speed också upp bra när det gäller lågt rullmotstånd. Det drar förhållandevis lite bränsle och är därmed ett bra miljöval.

gislaved ultra speed text

Är Gislaved Ultra Speed ett bra köp?

På grund av namnet är det lätt att tro att däcket mest passar de som vill testa gränserna, men i slutändan är det ett utmärkt sommardäck som passar de flesta bilägare. Gislaved kännetecknas av sin långa erfarenhet, väl avvägda gummiblandningar och sina innovativa däckmönster. Just detta däck är perfekt för den som vill ha hög körkomfort och hög säkerhet även vid något snabbare kurvtagningar. Priset är konkurrenskraftigt och det låga rullmotståndet sparar även det in pengar genom att bidra till lägre bränslekostnad.