Se filmen på svenska!

Nokian Hakkapeliitta R2

Den som letar efter dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden behöver inte leta längre än Nokian Hakkapeliitta R2. De är utvecklade för att fungera perfekt även under en sträng svensk vinter.

Däcken är också bra för den som ställer höga krav på lågt rullmotstånd och låg bränsleförbrukning. Föregångaren R var redan bland de bättre i klassen, men R2 erbjuder 5% mindre rullmotstånd.

Bra väggrepp med ny teknik

Angående väggreppet kännetecknas Nokian Hakkapeliitta av sina förmåga att klara skiftande förhållanden med våta, snöiga och isiga vägar. Mycket beror på all forskning bakom det avancerade däckmönstret och tekniken kallad Cryo Crystal.

Om däckegenskaperna

nokian hakkapelitta r2

Trots att Nokian Hakkapeliitta R2 är dubbfria däck har de överraskande bra grepp på is. Nyckeln är Cryo Crystal som är vad Nokian kallar en slags diamanthårda små kantiga kristaller som förbättrar däckets egenskaper. De fungerar på samma sätt som inbyggda dubbar.

Kristaller träder fram

När däcket slits kommer nya små kristaller fram och ser till att bibehålla ett bra grepp. Gummiblandningen är även den anpassad för hårda vinterförhållanden.

 

Beställ Nokian däck här

Speciella lameller + klackar

Något mer naturgummi än vanligt har blandats in och slitbanan är förbättrad med ett mycket tätt lamellnätverk. Nokian Hakkapeliitta R2 utnyttjar speciella klackar för att hantera slaskiga vägar utmärkt och har även riktigt vassa våtgrepps-egenskaper.

De är utformade för att vatten ska ledas bort snabbt och undvika vattenplaning. Vad som gör produkten unik är att den hanterar vatten och slask lika bra som kalla temperaturer med is, vilket är extra viktigt med tanke på hur den svenska vintern brukar utveckla sig.

Har slitagevarnarenokian hakkapelitta r2

På slitbanan på Nokian Hakkapeliitta R2 finns särskilda slitagevarnare. De siffror som framträder visar mönsterdjup i mm. En symbol sm liknar en snöflinga är synlig ända tills däckets mönsterdjup är nere på 4 mm.

Så ser du när det är dags för däckbyte

När snoflinge-symbolen inte längre är synlig är det hög tid att skaffa nya vinterdäck. Med för lågt mönsterdjup tappar Nokian Hakkapeliitta R2 sina utmärkta däckegenskaper som annars ger säker körning även under mycket svåra vinterförhållanden.