Låsbultar till ditt fordon

Våra låsbultar finns i de allra vanligaste storlekarna. Passar dig som bland annat har ett par schyssta fälgar. Vill du veta mer kontakta 08 591 217 77

Har du en fråga om passform?

låsbultar
låsbult med nyckel
låsbultssats

FAQ – Bra att veta

Låsbultar skyddar dina hjul!

Om man är orolig för att ens bil ska utsättas för stöld, så kan låsbultar vara ett alternativ. Detta är låsbara hjulbultar som är oerhört svåra att lossa. Är man särskilt fäst vid sina fälgar så brukar låsbultar vara ett enkelt val. Det krävs särskilda verktyg för att få bort låsbultarna och tappar du bort dem måste du bege dig till en verkstad.
Låsbara bultar har nämligen särskilda mönster som inte kan avlägsnas med vanliga mutternycklar. Det krävs speciella låsnycklar till detta moment. Självklart finns det tjuvar som har tillgång till rätt nyckelsatser men du undviker förmodligen fler impulsstölder. En bra idé är att lossa och fästa dina bultar på en verkstad för att vara säker på att få det rätt gjort.
 

skurk

Blanda din uppsättning

Det går alldeles utmärkt att blanda vanliga hjulbultar med låsbara sådana. Ju fler låsbara bultar du använder, desto svårare blir det att lossa däcket. Oftast brukar två eller flera rekommenderas om man kör med både vanliga och låsbara bultar. Har man bara en enda låsbult, kan det faktiskt gå att ta bort däcket om man har vanan inne. Men visst är det svårare än med vanliga hjulbultar!

Var hittar man bästa låsbultar?

Precis som andra biltillbehör finns det en uppsjö på nätet av låsbult, mutter, hjulbult m.m. Många biltillverkare gör också sina egna bultar. Du kan även hitta specialtillverkade ”lock bolts” som endast är avsedda för din bilmodell. Ju dyrare fälgar man har, desto vanligare blir det att använda låsbultar.

Vilka märken man föredrar och vilka bultar man tycker känns bäst, är en smaksak. Det florerar många historier på forum från personer som testat olika märken och är mer eller mindre nöjda. Inte sällan kan ett välkänt bilmärke erbjuda sämre låsbultar medans en enkel bilfirma har bultar i toppklass. Volvo, ABS Wheels och McGuard är några välkända firmor som tillverkar låsbultar i bra kvalitet och till resonabla priser.ABS Wheels