Kumho Ecowing ES01

Kumho Ecowing ES01 är ett sommardäck från sydkoreanska Kumho däck. Det är utformat för personbilar och har egenskaper som ska leda till minskad bränsleförbrukning. Ecowing-serien är tänkt att vara ett bra miljöval. Bland annat används en speciell gummiblandning som sägs släppa ut mindre koldioxid än normalt. Att förbruka mindre bränsle gynnar också förstås plånboken för alla bilägare. Däckmönstret har också säkerheten i åtanke genom att bland annat ge bra grepp på vått underlag.

Kumho-Ecowing-ES01

Egenskaper som är gröna

Kumho har väckt mycket intresse med sin satsning på kraftigt minskat rullmotstånd. Deras lösning bygger på att minimera deformeringen av däcket genom innovativa materialval. Med mindre deformering minskar energiförlusterna och bilen behöver inte förbruka lika mycket bränsle. Det är huvudsyftet med Kumho Ecowing ES01. Enligt sina fabrikstester förbrukar de 5,1% mindre än motsvarande standard bildäck.

Kumho själva säger att med Ecowing vill de skapa däck för den nya generationen av bilägare med riktigt bra bränsleekonomi och flera miljömässiga fördelar. Samtidigt utlovas stabila köregenskaper och hög säkerhet. Bromssträckan på vått underlag är förhållandevis låg och däcken använder en slags breda kanaler i mönstret för att bidra till snabb undanträngning av vatten. Risken för vattenplaning kan därmed hållas nere.

kumho ecowing es01 kh27

Är Kumho Ecowing ES01 ett bra köp?

Historiskt har Kumho kanske inte haft lika bra rykte som många andra ledande däckmärken, men på senare år har många fått upp ögonen för dem. De brukar ses som stabila ”mellandäck” som varken är bäst eller sämst. Däcken är inte lika optimerade för skandinaviska förhållanden som en del av deras konkurrenter.

Kumho har dock stora fabriker i Korea, Kina och Vietnam. Tack vare sina låga kostnader och effektiva produktion kan de erbjuda riktigt vassa priser.

Kumho Ecowing ES01 är fördelaktiga tack vare sin goda bränsleekonomi. När det gäller ljudnivå, säkerhet och körkomfort klarar de sig hyfsat bra i tester. Däcket verkar vara ett stabilt val för bilägare som gärna gör miljön en tjänst.

Upp till 50% billigare men riktigt bra!