Hoosier däck dominerar marknaden 🌍

Rätt dyra Drag race däck men dom är värda varenda krona. Hoosier kan kosta allt ifrån 3600-4000 kr styck för ett 15 tums däck.

Är däcket värt pengarna? Ja det är det iaf om man frågar dragracing experterna. 

Vilka är då Hoosier?

Hoosiers historia är en amerikansk dröm som går i uppfyllelse för två unga entreprenörer vilket förvandlade en personlig vision till verklighet.  

Det började i början av 50-talet när Bob Newton, tillsammans med sin fru Joyce, började en framgångsrik racingkarriär i norra Indiana. 

Bob hade en dröm

Bob var inte nöjd med att köra på gatu-däcken som hade begränsade storlekar och hårda slitbanor. Det var under dessa tidiga dagar som Bob hade en vision att producera bättre däck.

Drömmen går till verklighet

1957 beslutade Bob och Joyce att börja producera sina egna racedäck. De började sin verksamhet i en gammal övergiven häst lada i Indiana. Paret sålde sina däck till lokala åkare och startade namnet Hoosier för att återspegla sitt ursprung från västern. Den lila färgen som förkroppsligar märket Hoosier Tire idag kommer från färgen på Bobs första racerbil.

Framgång och vinster för Hoosier däcken

1988 tacklade Hoosier Tire en enorm milstolpe in i NASCAR. Under det första året fortsatte Hoosier med att vinna nio segrar.

1992 tog Hoosier ytterligare ett djärvt steg och beslutade att bygga sin andra däckanläggning för att förbereda företagets återgång till NASCAR: s Winston Cup-serie. Denna däckanläggning ägnades enbart åt tillverkningen av radiella racingdäck. Den 4 oktober 2016 köptes Hoosier av Continental.

Stort utbud och bäst i test

Idag är Hoosier Racing Tire världens största racingdäcks-tillverkare. Hoosier har vuxit till att producera över 1000 olika typer av racingdäck, man anses vara bland dom bästa inom tävlingsdäck. 

– Jag har kört dragracing i många omgångar där jag testat Hoosier däcken, kan ge dom fem av fem stjärnor. Nackdelen är att dom kostar en slant säger Franco, R-däck expert på ABS Wheels

Bästa racingmärket?