Förvaring av däck – hur förvarar man däck?

Genom att förvara dina däck rätt så minskar du riskerna med försämra det begagnade däcket. Har du en bra förvaringsplats så ökar du däckets livslängd!

Hur förvarar man bästa sett? 

Många snålar tyvärr med förvaringen och väljer istället att slänga däcken hemma i garderoben. Jag kommer att förklara för och nackdelar med att förvara däcken själv.
För att dina däck ska må så bra som möjligt gäller det att låta däcket vila i ett rum med bra temperatur och skydd mot exponeringar såsom värme, sol, väder och snö.

förvara däck

Så här förvaras däck korrekt

Placera inget tungt på förvarade däck

Man ska aldrig placera något tungt på ett förvarat däck! däcket som ska förvaras måste hållas borta från solljus och strålningsvärme dvs sol.

Varför? jo det skadar däckets gummi. ABS Wheels tog del av en undersökning där man ställt ett däck ute i solen och låtit den stå där i några timmar. Efter ett tag gick undersökningspersonalen till däcket för att mäta temperaturen som visade hela 135 fahrenheit. Däcket hade alltså gått från en normal temperatur till något så fruktansvärt som 135 fahrenheits.

Förvara däcken på vårt däckhotell

Samma regler gäller för sommar, friktion och dubb.

Kvalitén minskar avsevärt genom att förvara däcken på direkt solljus. Därför ska du inte förvara däcken ute!

Vad gör man innan en förvaring?

Innan förvaringen så bör man rengöra däcken med mild tvål och vatten för att avlägsna bromsdamm och smuts. Om däcken är monterade på hjul så bör man använda en hjulborste för att göra rent hjulet. Mer om det här; Hur rengör man sina däck?

Varför är det så viktigt med att rengöra däcken innan en sommar/vinter förvaring?

Tänk dig att du är smutsig och ska sova, visst duschar du innan du går och lägger dig? samma sak gäller för däcken *skämt åt sido* däcken måste noggrant tvättas och rengöras innan en förvaring då sot och bromsdamm på sikt skadar gummit. Det är också viktigt att torka av däcken för att inte skada däcket, fukt är nämligen inte heller bra. Man kan också se till att använda lufttäta plastpåsar för att hålla däcket i en så trygg atmosfär som möjligt, nu är detta ren överkurs och verkligen ingenting som behövs….

Några saker du bör tänka på:

 • Förvara inte vita och svarta däck tillsammans, det kan färga av sig på varann.
 • Placera däcken på en sval plats
 • Håll däcket ifrån solljus
 • Håll däcken borta från ozon och element/värme

8 Fördelar med däckhotell?

 1. Du spar utrymme hemma
 2. Du har däcken 100% säkra och försäkrade.
 3. När du hämtar dom är dom nytvättade och rena.
 4. Du blir VIP listad hos ABS Wheels.
 5. Dina däck får bästa möjliga förvaring enligt standard.
 6. Däcken håller längre, enligt interna undersökningar håller väl förvarade däck längre.
 7. Du slipper transportera däcken fram och tillbaka, sparar både miljö och plånbok.
 8. Nackdel? det kostar pengar som allt annat 🙂

Har ni några bra priser på förvaring/däckhotell?

ABS Wheels har en av Stockholms största däckförvaringsplatser med plats för tusentals däck. Genom att ha ett så stort lager kan vi erbjuda billigare priser för däckhotell.

Bor du i Stockholm, Märsta, Sollentuna, Rosersberg, Häggvik, Solna, Upplands Väsby, Rotebro m.fl så kan du inom 20 minuter ta dig in till oss. Vi finns nära Arlanda flygplats på Turbingatan 13.

– Just nu ingår hjultvätt vid förvaring av däck! Ring 08 591 217 77 för bokning

Vad kostar däckhotell i Stockholm?

Säsongsförvaring från 1295:-/säsong Inkluderar skifte komplett hjul på lyft samt grovtvätt av dina hjul.

Varför förvara däcken hos ABS Wheels i Stockholm?

ABS Wheels har över hundra anslutna däckmontörer bakom sig och måste därför föregå med ett gott exempel, vi har toppmoderna maskiner för att utföra däckmontering, balansering och reparation av däck/dubbdäck/sommardäck/friktionsdäck.

Bra att tänka på

Du bör alltid tänka på att ha med dig låsnyckeln om du har låsbultar. Vi återvinner alla gamla däck så om du bestämmer dig för att slänga ett par däck på plats så tar vi gärna emot dom. Vi betalar ingenting för begagnade däck men vi kan kostnadsfritt återvinna dom åt dig. För utebliven eller sent avbokad tid i verkstaden förbehåller vi oss rätten att debitera vår timkostnad.