Kama Däck används mest i Ryssland💂‍♂️

Kama däck är ett märke som inte så många känner till men faktum är att de är en av Rysslands största däcktillverkare. Deras däck produceras i betydligt större volymer än de flesta däck som säljs i Europa.

Intressant? fortsätt läs

Som vanligt när det gäller däck innebär stor produktion att priserna kan hållas nere. Kama däcken tillverkas av JSC Nizhnekamskshina som är en del i en koncern som faktiskt räknas som en av Europas största däckproducenter.

Företaget gör pålitliga däck till lastbilar och jordbruksmaskiner men de har också en tillverkning av mycket prisvärda personbilsdäck. Utbudet består av alla de vanliga däcktyperna. Du hittar således allvädersdäck, sommardäck och vinterdäck med och utan dubbar. De flesta däcken flera dimensioner så möjligheten att hitta Kama gummin till ditt fordon är stor.

kama däck

Illustration av deras däck – titta på den inristade logotypen ”kama” ser väl snyggt ut?

Bra att veta om Kama 

  • Däck som är så här billiga produceras oftast utan att de som står bakom märket har särskilt stort inflytande över produktionen. Kama Tyres har ett eget center för produktutveckling utifrån de senaste forskningsrönen.
  • Kama lever upp till höga internationella kvalitetskrav och har samma certifikat som mer kända däckmärken. Garantivillkoren är generösa och det är som vanligt ett tecken på att däcken inte bara är billiga utan dessutom håller hög kvalitet.
  • Att Kama görs i Ryssland innebär att de kan utvärderas under klimatförhållanden som liknar dem vi har i Skandinavien. Därför är deras vinterdäck väldigt pålitliga.

För vem passar Kama Tyres?

Kama passar dig som inte känner att du vill köra på däck från ett känt märke för sakens skull. Däck från varumärket Kama är ett ekonomiskt val men samtidigt säkrare än rena “no-name” däck där det är svårt att veta vem som står bakom dem. Söker du däck till ett tyngre fordon tycker vi att du ska kasta ett extra öga på Kama, i det här fallet syftar vi givetvis på lastbilsdäck. De är riktigt starka i det segmentet.

Mer om bolaget