Cheng Shin är ett av världens största däckmärken 🚴

Kinesiska Cheng Shin däck är en av de verkliga giganterna på den globala däckmarknaden.

De brukar faktiskt räknas som en av de tio största däcktillverkarna i världen. I siffror innebär det att företaget har över 20 000 anställda. De har flera stora produktionsanläggningar i Kina.

Märket har funnits i över 50 år. Det är lite intressant med tanke på att flera av de stora kinesiska märkena är nya i branschen. Här får du både “name value” och de låga priserna som många förknippar med däck från Kina. Du vet med andra ord vad du får trots att du betalar förhållandevis lite.

Cheng Shin

Cyklister som njuter av utsikten

Vad du bör veta om Cheng Shin däck

  • Företaget är störst i världen på cykeldäck men sysslar egentligen med nästan alla typer av däck som finns. Här finns modeller till truckar, personbilar, lastbilar, gräsklippare och motorcyklar och en hel del annat. Kompetensen är med andra ord extremt bred.
  • Cheng Shin däck har länge varit väldigt noga med att leva upp till internationella konventioner gällande arbetsmiljö. Företaget har till och med vunnit priser för den goda arbetsmiljön. Även kinesiska företag kan alltså vara med och driva utvecklingen framåt på det området.
  • Cheng Shin gör inte bara bra däck i så stora volymer att priserna kan hållas nere. De är också kända för att ha effektiviserat logistik och distribution. Det är en anledning till att däcken har bra priser i förhållande till kvalitén.

Däck till de flesta fordonstyper till bra priser

Välj däck från Cheng Shin om du är ute efter ett väl beprövat märke som ger dig kvalitet för pengarna. Du kommer troligen att kunna hitta en passande modell oavsett vad du har för behov. Däcken som är tillgängliga på den skandinaviska marknaden lever givetvis upp till de standarder som gäller här hos oss.

ABS Wheels saluför inte Cheng Sin däcken, vi rekommenderar dig att besöka din lokala cykel-handlare. Hos oss hittar du endast däck till personbilar, lastbilar och lätta lastbilar samt SUVs.