Dunlop sport maxx RT

Dunlop sport maxx RT -Ett säkrare val existerar inte

För att kunna köra säkert på sommarvägarna är det viktigt att din bil är utrustad med ett däck anpassat för rådande väglag. Dunlop sport maxx RT är ett sommardäck med bra grepp på vägen under såväl varma sommarmorgnar som regniga sommarkvällar.

Den speciellt framtagna gummiblandning som däcket är tillverkat av anpassar sig efter vägbanan, något som i sin tur maximerar däckets kontakt med vägen. Detta gör Dunlop sport maxx RT till ett säkert däck att framföra på såväl raksträckor som i kurvor.Dunlop sport maxx RT

Dunlop sport maxx RT är A-klassat på våta underlag och har en uppmätt ljudnivå på 68 decibel under körning. Däckets speciellt framtagna block är utvecklade med extra styvhet och hjälper till att minska bromssträckan vid körning i högre hastigheter. De yttre skulderblocken håller fordonet på vägen och gör bilen smidig att manövrera i kurvorna. Däckets lättviktskonstruktion ger dessutom ett lägre rullmotstånd, vilket i sin tur minskar både bränsleförbrukningen och påverkan på miljön.

Sök pris här

Testresultat & egenskaper

Med sitt inbyggda fälgskydd skyddar Dunlop sport maxx RT dina hjul mot repor från trottoarkanter och liknande. Däcket är dessutom utrustat med ett speciellt fälgkantssystem som ger dig förbättrad kontroll samt behagligare körning.

Dunlop sport maxx RT asymmetriska däckmönster ger ett högre motstånd mot vattenplaning, detta tack vare de kanaler som ständigt transporterar bort överflödigt vatten från vägbanan. Fogfria band ger dessutom hög stabilitet vid högre hastigheter och gör att däcket slits jämnt.

Bra poäng av Motormännen & ADAC

Dunlop sport maxx RT har genomgått utförliga tester av både däcktillverkaren själv men också av oberoende aktörer.

  • 2011 testade man däcket på tre olika bilar och gav det efter testet ett gott betyg.
  • 2013 testades däcket av Motormännen tillsammans med den tyska organisationen ADAC och det sades då vara det absolut bästa däcket på ABS-bromsning på torra väglag.
  • 2014- I ACE (Auto Club Europe) stora sommardäcktest tog Sport maxx RT hem en andraplats. Vill du veta mer om dunlop kan du besöka vår externa sida här.

Vill du veta priser? ta del av marknadens billigaste pris.