Släpvagnsdäck – Hitta bäst pris 2020

Har du husvagn, släp eller någon annan form av släpvagn? Vad behöver du då tänka på när det gäller släpvagnsdäck? Den viktigaste regeln som du behöver komma ihåg är att om det är vinterväglag och du har dubbade däck på fordonet som drar släpvagnen så måste även däcken till släpvagnen vara dubbade.

 

släpvagnsdäck

Anledningen till detta är att ditt släp måste kunna stanna lika fort som fordonet som du kör. Har fordonet som du kör odubbade vinterdäck så får du dra ett släpp som har släpvagnsdäck med eller utan dubbar.

Eftersom släpvagnar finns i många olika storlekar så gäller samma sak för släpvagnsdäck. Det finns släpvagnshjul mellan 8-15 tum. Bredden på däcken varierar och samma ska när det gäller förhållandet mellan däckets höjd och bredd.

När du ska välja nya däck är det viktigt att du tittar på prestandan för högsta möjliga belastning.(se belastningsindex) Om du har investerat i en släpvagn är det trist om däcken sätter stopp för dig pga att de inte får köras med så mycket som du vill lasta.

Här kan du beställa

Sköt om dina släpvagnsdäck

Hur ofta använder du sin släpvagn? De flesta använder inte sin släpvagn dagligen och därför är det bra att du då och då ser över dina släpvagnsdäck. Anledningen till detta är att kvalitén på dina däck försämras även när de inte används. Tänk på att förvara dina däck på ett bra sätt. Däcken mår bäst av att stå där det är mörkt, torrt och inte varm. Självklart bör släpvagnsdäck inte komma i kontakt med ämnen som förstör dem. Sådana ämnen kan vara olika lösningsmedel eller drivmedel som olja och bensin.släpvagn

Förstärkta släpvagnsdäck?

När du undersöker dina släpvagnsdäck ska du titta efter sprickor samt om de verkar uttorkade. Precis som på alla andra bildäck är det viktigt att däckmönstret och djupet är bra. Har du vinterdäck med dubbar bör du även kolla så att dubbarna ser bra ut. Det är viktigt att dina däck har rätt lufttryck. Om trycket är för högt eller lågt leder det till att däcken slits onödigt snabbt och din släpvagn blir också en fara i trafiken.

Vilket tryck ska man ha?

Det beror på vad det är för typ av släpvagn du äger. Normalt sett brukar man ha 5.5 – 6,5 bar (beroende på storlek)

Se trycket som du ska ha här

Däcksdimension / Lufttryck

5.00×10 / 240kPa

145×13 / 240kPa

155×13 / 240kPa

165×13 / 250kPa

185×14 / 250kPa

185x14C / 450kPa

205×14 / 450kPa

Här visar vi exemplet ovan

Har du frågor kan du kontakta vår support på order@abswheels.se

Vilka däck passar släpet?