Ceat däck jobbar med enorma volymer (Däck ej curry🍛 )

Ceat däck har sitt högkvarter och produktionsanläggningar i Mumbai i Indien. Men det är från början ett anrikt italienskt företag som funnit länge i branschen.

Senare köptes företaget upp av jätten Pirelli. Däcken har dock gjorts i Indiens sedan slutet på 1950-talet. Här har vi alltså ett företag som bygger på europeiskt expertkunnande och gynnsamma produktionsförutsättningar i Asien. Det är en väldigt stark kombination!

Precis som många andra asiatiska tillverkare idag satsar Ceat däck hårt på att pressa priserna samtidigt som däcken möter högt ställda kvalitetskrav. Det, i kombination med det breda utbudet, tycker vi gör märket extra intressant.

ceat däck

Vad du bör veta om Ceat däck

  • Ceat är en av de största tillverkarna på den gigantiska indiska hemmamarknaden. Där har de ett grundmurat rykte. De gör faktiskt fler än fem miljoner däck om året. Det är väldigt imponerande siffror jämfört med många kända märken på den europeiska och amerikanska marknaden.
  • Att produktionen är så stor innebär att marginalerna per däck kan sänkas och det märks på prislappen.
  • Idag går många av däcken från detta företag på export. Vi på ABS Wheels är glada över att de nu är tillgängliga för oss skandinaver!
  • Ceta däck finns för de flesta typer av fordon. De är stora på bildäck men har också modeller för allt från lyftkranar till mopeder och motorcyklar.
  • Kolla in Ceat Tornado som är ett högpresterande sommardäck, och vinterdäcken Ceat Formula Winter och Ceat Artic.

Bra val för dig som prioriterar god körekonomi

En stor fördel med däck som är lite billigare i inköp är att du kan byta dem direkt när de börjar tappa i prestanda. Köper du dyrare däck kan det var frestande att köra på dem lite för länge. Ceat däck borgar för riktigt god körekonomi samtidigt som du kan räkna med att vara säker ute på vägarna.