Kumho Solus ha31 – Bra eller dåligt?

Kumho är den sydkoreanske däcktillverkaren som tagit världen med storm. Däcket Kumho Solus ha31 är ett av de senaste släppen av deras produkter och det fungerar i alla väderlag, både i våta och torra.

Greppvänligheten är stor i både det nordiska klimatet och det europeiska. Du kan hitta modellen Solus ha31 i många dimensioner.

Kumho Solus ha31

Exceptionellt mönster

Det är det speciella mönstret i Kumho Solus ha31 som ger dig den önskvärda körkontrollen samtidigt som hela däcket ger dig en betydligt tystare körning. Däckmönstret är symmetriskt och hela däcket är sajpat, en egenskap som ger en större dragkraft när vägen är hal och våt. De olika spåren i däcket tar snabbt bort allt vatten som annars kan skapa vattenplaning.

När det kommer till is och snö är Solus ha31 i stort sett lika pålitligt. Även om det inte är utvecklat för den djupaste snön så ger det också ett perfekt grepp på is och snö i mindre skala.

Expanderad däckyta med rätt teknologi

Varumärket kumho har skapat Kumho Solus ha31 med ännu en nyhet – däcket har en expanderad yta som gör att däcket får en viss lutning och breder ut sig en smula. Det är just den här designen och teknologin som ger bilen en så bra styrkontroll och ett enastående väggrepp.

Detta är bra om du kör i olika typer av terräng – från den vanliga vägen in mot stan till lite svårare miljöer där vägarna blir tuffare. Kör du ofta kan Kumhos däck också vara det bättre alternativet eftersom de är så långlivade och slittåliga i alla väder.

Modellen Solus ha31 är ett bra däck att använda året om och behöver således inte bytas på vintern eller sommaren. Om du förser ditt fordon med denna modell lär du få en trevlig överraskning och en bättre körning oavsett vilken årstid det är.

Vi ger däcket 4 av fem stjärnor. Ett bättre alternativ är Michelin, Goodyear eller Pirelli.