Minilite fälgar görs i England (Race & nostalgi)

Minilite fälgar är ett av 60 talets häftigaste hjul. Än idag lever modellen kvar hos originalet Minilite Wheels.

minilite fälgar

Under 70 talet tar man fram en modell i magnesium, denna modell tas fram för den senaste Austin bilarna. På rekordtid blir många andra rallybilar avunsjuka på designen oh bestämmer sig för att smacka på likadana hjul. Den lilla lokalen i Storbritanien får nu mycket att göra…

En het och ny trend födds

En gigantisk ikon födds och blir ett av fälgvärdens hetaste trender fram till 1980. Under 90-talet börjar andra fälgtillverkare att kopiera fälgen och distribuera den under andra namn. På kort tid försvinner hajpandet kring Minilite fälgar och människor går över till dagens klassiska utbud.

Rallyentusiasternas favorit sedan 1960

Ursprungligen utformad för race och rally, efterfrågan har även växt hos klassiska vägbilar. Minilithjul finns i ett stort antal storlekar och passar därför speciellt hos historiska och klassiska bilar. Äkta Minilite kommer med en tidlös stil som aldrig sover.
Vill du ha ett classic car utseende så är den här modellen något för dig, dessvärre finns det idag inga Svenska återförsäljare. Fälgen specialbeställs via England.

– Om du någon gång får tillfälle att besöka Storbritanien, kika på deras häftiga fälgar & anläggning på Beveley Road – Peter Palma, ABS Wheels IT & Inköp.

Barzetta Classic

Det finns billigare varianter i Sverige

Finska företaget Barzetta Wheels har en modell som heter Barzetta Classic. Utseendemässigt liknar den Minilite, däremot har den vassare kanter och schysstare mittemblem. Man skulle nästan kunna säga att det här är en uppgradering? Vad tycker ni själva? Titta på bilden ovan som visar Barzetta Classic.

Vad passar min bil?

Bra saker att känna till:

%

Marknadens Distribution av Äkta Kontra Fake vara

Handla endast av Svenska aktörer.

%

Handla Aldrig Replika. Det utgör en stor fara

Farligt, farligt farligt. Undvik replika!