Slotmags fälgar har rundade hörn👴🏻🏫

Slotmags är en fälgmodell med bönformade hål. De rundade hörnen är signaturen för dessa klassiska fälgar. Originalet tillverkas av Shelby men du kan hitta dem hos flera andra varumärken så som Ansen Sprint eller Wolfrace.

Oavsett om fälgen är tillverkad i magnesium eller aluminium kommer de att kallas för just Slotmags. Dessa fälgar är väldigt klassiska och passar främst många äldre fordon. Magnesiumfälgar är vanligt förekommande speciellt inom motorsport.

Togs fram under 60-talet

När Slotmats togs fram under 1960-talet var det för att användas just i dessa sammanhang. Magnesiumfälgar tillverkas av legeringar som till största del innehåller magnesium. Fälgar i magnesium har många fördelar, bland annat att de är väldigt lätta, har en hög dämpningskapacitet och god styrka. Dessa egenskaper gör att de passar så bra på racingbanan.

Slotmags design

Slotmags är populärt än idag

Även fast Slotmags tillverkades för att användas på racingbilar kom de snart att synas även på de vanliga vägarna tack vare den enkla men också nytänkande designen. Denna fälg är alltså klassisk och har gått att hitta på marknaden under många decennier. På grund av detta gör de sig väldigt bra på nästan alla vintagefordon, oavsett om det är en lastbil, muskelfordon eller terrängbil.

Vem passar denna typ av modell?

Kanske har du en gammal men välvårdad bil från 60-talet som är i behov av en uppgradering i typisk tidsanda? Då kan man inte ta fel med Slotmags. De bidrar till det klassiga uttrycket samtidigt som de inte gör för mycket väsen av sig, de tillåter fordonet att synas och tala för sig själv. Med tanke på att Slotmags idag finns att hitta hos många olika tillverkare kan du hitta fälgen i de mått du behöver.

Om du är i behov av klassiska fälgar som kommer att stå sig i många decennier framöver är Slotmags ett säkert val. De ger dig den klassiska looken utan att ta över allt för mycket.

Kontakta oss på order@abswheels.se