Sportluftfilter – För och nackdelar

Skillnaden mellan att använda ett sportluftfilter och ett vanligt luftfilter till din bil eller motorcykel är att luftinsuget möter mindre motstånd med det första.

Bilen eller motorcykeln får lättare att accelerera då motorn får mer insugsluft och gaspådraget blir snabbare. Din bil reagerar fortare på din vilja, helt enkelt. Ett sportluftfilter av god kvalitet är naturligtvis även tvättbart och får därmed god hållbarhet. Finns det då några nackdelar med att välja sportvarianten istället för det vanliga? Det är naturligtvis lite dyrare – kvalitet kostar – men det är ingen större skillnad i längden.

Fördelar med sportluftfilter

ex

  • Ökar luftintaget i motorn
  • Bilen eller MCn reagerar snabbare på gasreglaget
  • Motorslitaget minskar enligt flera undersökningar
  • Bränsleförbrukningen blir jämnare
  • Inköpspriset är något högre

Många av våra kunder återkommer till oss, och är har du handlat av oss förut vet du antagligen precis vad du vill ha. Men är du ny kund, så oroa dig inte.

Sportluftfilter kommer i många olika varianter, men våra säljare hjälper dig gärna att välja rätt om du skickar ett mail eller slår en signal till oss. Det enda vi behöver veta är ditt registreringsnummer, med hjälp av det hittar vi enkelt din bilmodell eller motorcykelmodell i vår omfattande databas.

10 bra Sportluftfilter du kan välja!

Det finns många olika sportluftfilter, och vilket just du ska välja beror naturligtvis dels på vilken bil- eller motorcykelmodell du har. Men det handlar också om vad du vill uppnå och hur mycket pengar du vill lägga. Våra bästa sportluftfilter, som också de flesta kan välja mellan, är utan tvekan våra universalsportluftfilter, och här väljer du helt enkelt filter efter flänsdiametern. De tio bästa ligger i storleksordningen mellan 63 och 114 mm. Leveranstid beror på var återförsäljaren finns, men man får räkna med att det ta mellan en och två veckor. Så tveka inte! Vi skickar gratis och våra leveranser med UPS är både säkra och snabba.

Dessa är bäst i test enligt ABS Wheels

Optiflow från tillverkaren BSR är ett bra sportfilter och en annat företag som gör denna produkt i flera olika utföranden är Universal. Simta gör filter där du väljer modell utifrån hur stort luftflöde du behöver. Från small via medium till stort luftflöde. Från dem hittar du även luftfilter i krom – för ett sportigt utseende.

K&N är en annan tillverkare som kan erbjuda ett stort sortiment av olika luftfilter de olika modellerna från K&N är utvecklade för att passa specifika bilmodeller. TH P är ett svenskt företag som kan tillhandahålla sportluftfilter som passar många volvomodeller

sportluftfilter blåbsr sportluftfiltersportluftfilter

Vilken prisklass finns de i?

Som vi nämnde ovan är sportluftfilter en aning dyrare än vanliga luftfilter, men de vanligaste kostar mellan 600 kr och 800 kronor. Värstingmodellen kommer upp i strax över tusen kronor. Glöm dock inte att filtren är lätta att glöda rent, det går bra att köpa vår filterrengöringssats för 159 kronor.

Ett sportluftfilter kanske kostar några kronor mer i inköp, men samtidigt förbättrar det livslängden på motorn, och ökar din körglädje. Om du dessutom gör rent filtret och återanvänder det så har du köpt en kvalitetsprodukt som inte bara är prisvärd, utan också rent kostnadsmässigt kommer ikapp de vanliga luftfiltren.

Ökad körglädje + ljud = Gladare du

När man tänker på motorslitage och bränsleekonomi så känns valet självklart för de flesta. Öka din bils prestanda och din körglädje med en av våra produkter! Gå in på webbshoppen eller slå oss en signal!

Vill du veta inköpspriser?

Välj typ

14 + 1 =

3 bra filmer att kolla på

Populär myt avslöjas

Så här kan det låta

Hur monterar jag själv?

SÖK PASSANDE VAL VIA REGISTRERINGSNUMRET