Toveks bil startades av Gregor Tovek

Toveks Bil tillhör en av Sveriges största bilåterförsäljare. Företaget startades 1994 av Gregor Tovek. Han höll till i Kinna och hade 12 anställda.

Under 2000-talet så hände det en hel del. Året 2000 så bygger man i Kinna en ny exklusiv Audihall och en ny aluminiumverkstad. Året därpå så tar man över verksamheten Din Bil i Borås, samt Ulricehamn. Man fortsätter växa och 2002 förvärvar man Wohléns bil i Varberg och Falkenberg.

2006 bygger man en ny Skodahall i Kinna och året därpå bygger man en Audihall i Borås. Skoda flyttar även in i denna huvudbyggnad och man påbörjar även en ny, helt komplett anläggning i Varberg. 2009 kan man inviga denna anläggning.

2010 var ett mycket viktigt år för Toveks Bil. Man införlivar Björstigskoncernen i Toveks Bil. Björstigskoncernen hade verksamhet i Lidköping, Skövde, Falköping, Mariestad, Skara och Vara, vilket innebar att med sammanslagningen så ökade man rejält. Samma år så förvärvar man även Blennermarkskoncernen, som hade verksamhet i Trollhättan, Uddevalla och Åmål.

audi a5 fälgar från ABS Wheels

Nutida Toveks (2010 och framåt)

Året därpå, 2011, införlivar man personbilsanläggningen i Åmål, som var fd Stenbergs Bil. Man fusionerar även in Blennermarks Personvagnar. Man bygger om i Falköping och Mariestad och bygger en ny Audianläggning i Uddevalla.

Man fortsätter under 2012 med att både göra ombyggnad och tillbyggnad för Volkswagen i Borås. Därtill som bygger man nytt i Varberg med däckverkstad så väl som en bilhall för Seat. Man bygger även till en ny tillsynshall och ett lager och en kundmottagning i Mariestads lastbilsansläggning.

Toveks Bil nöjer sig inte med det, utan 2014 så bygger man om och bygger till för Volkswagen i Uddevalla. Man fusionerar Toveks Bil i Borås med Toveks Personbilar AB. Man bygger även infrastruktur för el- och hybridbilar byggs på flera anläggningar.

2015 så investerar man stort på nästan alla orter. Man bygger om flera bilhallar för att ge ett nytt Skodakoncept och det i Skövde, Borås, Kinna, Varberg och Falkenberg. I Trollhättan river man den gamla Skodahallen och bygger två nya byggnader. Dessa innehåller bland annat en modern skadeverkstad, samt en bilhall för Skoda. Man ger även ett nytt koncept till VW-hallen i Trollhättan. Utökningar sker även söderut och man bygger en modern Audianläggning i Lund. Detta år är det även flera förändringar i bolagsstrukturen.

Under 2016 så byggs Audianläggningen i Lund klart. Man påbörjar även ett tillbygge av personbils- och skadeverkstaden i Skövde. Man bygger en ny lastbilstvätt i Uddevalla och i Åmål så påbörjar man att bygga en ny Scaniaanläggning.

toveks bil

Toveks bil erbjuder mycket mer än bara bilar.

Toveks Bil erbjuder nya och begagnade bilar, verkstad och service, tillbehör, hyrbil med mera och det på flera orter i Sverige. Toveks Bil har även ett bilmuseum, som ligger på Toveks i Kinna. Här finns en unik bilsamling. Detta museum är öppet då VW-hallen är öppen. Gregor Tovek började samla på bilar redan från 1994, då han startade företaget.

Första bilen som han köpte är en DKV. Sedan har både hans intresse och hans samling växt. På detta museum kan du få se bland annat VW bubblor från 1955–1975, andra modeller av VW från åren 1958 – 1988, andra märken som kommer från åren 1939 – 1999 samt en originalutrustad campingbuss.

Toveks Bil arbetar efter ett formellt kvalitetssystem som uppfyller kraven för ISO9001:2015.

Toveks Bil genomför också oanmälda stickprovskontroller på sina verkstadsarbeten så väl som sina servicearbeten. Detta eftersom de vill säkerställa att det hålls en hög kvalité.

Toveks Bil har en strävan att ständigt kunna utvecklas och de arbetar aktivt med att få in synpunkter från sina kunder. Därför genomför de kundundersökningar som sedan analyseras och utifrån dessa resultat så utarbetar de handlingsplaner. Dessutom så noterar de alla sorters kundsynpunkter, oavsett om de är positiva eller negativa. Detta för att kunna bemöta sina kunder bättre och bättre.

audi a5 fälgar från ABS Wheels

Nu så... du vill väl ha nya bildäck?

 

.