Holmgrens bil är en av de största bilhandlarna

Ta del av deras fantastiska historia och framgång – från springpojke till tidernas största bilförsäljare. Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och de säljer både nya och begagnade bilar. Utöver det så har de även service av bilen.

Företaget erbjuder även numera privatleasing, försäkringar, tillbehör, hyrbilar och mycket mer. Holmgrens bil startades 1960 av Sonny Holmgren, men hans egen historia började redan 1950, då han som en sextonåring gick ut skolan och fick jobb på Philipssons, som då vid den tiden sålde Saab och Mercedes.

Från Springpojke till ”kungarnas kung”

Han började som springpojke, för att tio år senare avsluta sin anställning hos företaget. Han bestämde sig för att starta eget. Till en början hyrde Sonny en liten lokal, i Jönköping och sysslade då med att handla med begagnade bilar.

Ett kort tag därefter började han även med nybilsförsäljning. Det märke som Holmgrens Bil började med var Renault. Redan då stod det i deras fönster att de var en ”specialfirma för begagnade bilar” och det är något de försökt hålla fast vid. Alla kunder är viktiga, oavsett om man köper en ny eller begagnad bil.

Under ett tag så hade Holmgrens Bil fyra lokaler i Jönköping som man bedrev bilhandel från. 1968 så ville man satsa större och man byggde en ny bilanläggning vid E4 i Jönköping. Det blev ett landmärke för bilister som passerade förbi. Idag, på samma plats finns idag företagets huvudkontor.

1979 kom nästa generation Holmgren att starta i företaget. Benny Holmgren, hoppade av gymnasiet och började i företaget med administrativa tjänster, fortsatte sedan med bilförsäljning och är idag den som driver företaget.

1987 hände det en del, då Holmgrens Bil blev GM-handlare. De anslöt även Opel och fick på samma gång även med sig Saab. Holmgrens Bil fanns ända fram till mitten av 90-talet endast i Jönköping där de en gång startade.

Dock insåg de att för att hänga med i utvecklingen av branschen så krävdes det att man expanderade och blev större.  Sedan dess har Holmgrens Bil etablerat sig i flera olika städer ibland annat Småland, Blekinge och Västra Götaland. Holmgrens Bil var fram till 2001 endast GM-handlare, men branschvillkoren ändrades detta år. Det innebar att man kunde sälja fler märken, som konkurrerade, i samma hus.

holmgrens bil

Nutida Holmgrens bil!

2006 invigde Holmgrens Bil sitt första bilvaruhus i Jönköping och sedan dess har de byggt flera bilvaruhus på orter runt om i Sverige. Deras affärsidé är klar och tydlig, du ska som kund hos dem kunna hitta allt det du söker under ett enda tak. Holmgrens Bil erbjuder därmed bilar av många olika märken och modeller. Dessutom har de service, plåt och lack, däckförvaring, hyrbilar, finansiering och försäkringar.

Holmgrens Bil har ett eget varumärkeslöfte som är ”Vi bryr oss”. De vill att alla kunder ska känna av detta och att de vet vad de har att förvänta sig av detta företaget. De har även ett antal kärnvärden som de jobbar efter. Dessa är glädje, respekt, ansvar och sparsamhet. Holmgrens Bil har även en vision om att de genom innovativa lösningar ska bli ledande i Sverige inom personlig mobilitet. Holmgrens affärsidé är tydlig. De erbjuder bilar, service och tilläggstjänster till alla. De har engagerade medarbetare, vilka alltid lägger fokus på att göra kundens liv lättare och de satsar på att bygga långsiktiga relationer.

Hos Holmgrens Bil kan du inte bara köpa bil, få service eller hyra bil. Du kan även sälja din bil till dem. Dessutom kan du hos dem förvara däck, få hjälp med stenskott och teckna försäkringar. Du kan enkelt boka en mängd olika service hos dem via deras hemsida, oavsett om det handlar om reparation, årlig service, däck, skadeverkstad, bilglas eller bilvård.

Bil från Holmgrens & fälgar från ABS Wheels

Audi S3

Med reservation för eventuella fel och särskrivningar. Informationen har hämtats från tidningar, källor och Holmgrens hemsida. Vill du åberopa en ändring ber vi dig maila johan@abswheels.se

Dont be Shy! ta en titt på nya hjul du med!