SVERIGES 10 BÄSTA VINTERHJUL 2021

Hur kan vi hjälpa dig med nya vinterhjul?

Det finns idag ett hundratal olika däcktillverkare där ute som tillverkar vinterhjul av hög kvalité. Även om man inte lär märka det som privatperson så kryllar det av vinterhjul i olika prisklasser. 

Vi på ABS Wheels sitter med huvudbas i Märsta (Stockholm) och agerar som både däckgubbe och nätaktör. Genom att aktivt pressa priserna på vinterhjul kan vi tillhöra Sveriges billigaste. Vi garanterar dig bäst pris under hela 2020!

SE PRODUKTER HÄR
vinterhjul

Vad är ett vinterhjul?

Det är en komplett uppsättning vinterdäck med fälg. Oftast är fälgen också en vinterfälg. Denna typ av fälg är anpassad för vägsalt, snö och is.

Nästa gång du ska köpa vinterdäck fråga efter vinterfälgar! Gör inte samma miss som majoriteten gör som tror att fälgar ingår. För dig som undrar om det finns vinteranpassade TPMS så existerar inte det, all TPMS fungerar året om 🙂

Hur rengör man vinterhjul?

Du snyggar till vinterhjulen precis som du gör med dina fälgar. Till att börja med bör du åka in till en tvätthall och spola av dina fälgar och däck. När du spolat klart bör du ta fram en ny tvättsvamp och doppa den i en hink med vatten.

Gnugga runt tills du märker att smuts, bromsdamm och vägsalter börjar försvinna. När du gjort det går du tillbaka och spolar av med mycket vatten.

vinterfälgar

En av Sveriges populäraste modeller

Vilka 10 vinterhjul ska jag titta på år 2021?

Här visar vi 10st vinterhjul från olika däcktillverkare. Vinterfälgarna presenterar nedan kommer från ABS-serien. Denna serie är Sveriges mest robusta fälgserie skapad av ABS Wheels experter.

Nokian hakkapeliitta 8 vinterhjul

Nokian Hakkapeliitta 8 + ABS302 = Årets Vinterhjul?

Nokian Hakkapeliitta 8 är ett dubbdäck du verkligen bör ta en titt på. Det här är världens bästa vinterdäck enligt tester och experter. Nokian Hakkapeliitta 8 kan du köpa tillsammans med vinterfälgarna ABS302 och få årets bästa vinterhjul. Det här dubbdäcket kommer med 3D sneda stödlameller som sitter i mitten. Detta ger däckets konstruktion en ökad kraft, bättre styrrespons och täthet.

Hakkapeliitta 8 har skapats med många bromsförstärkare, så kallade ”brake boosters”. Dessa skyddar däcket tillsammans med kraftiga zig-zagade mönster. Nokian Hakkapeliitta 8 har också nya generationens miljövänliga ankardubbar.

För dig som inte känner till hakkaskyddet så är det ett skydd från Nokian som ersätter det skadade däcket utan kostnad. Man kan kortfattat säga att Hakkaskyddet fungerar som en försäkring.

nokian hakkapeliitta 7 vinterhjul

Hakkapeliitta 9 + ABS314 = Ett kaxigare val av vinterhjul?

Det här däcket har skapats för att ge bästa möjliga säkerhet och körglädje. Enligt Nokian beskrivs det här dubbdäcket som en kameleont på vinterns vägar tack vare den goda anpassningsförmågan. Det här dubbdäcket har vi sålt mycket av tillsammans med vinterfälgarna ABS314. dock så har vi även haft en del andra fälgar som sålts tillsammans med Nokian Hakkapeliitta 9. Vissa som köper vinterhjul struntar ibland i att köpa vinterfälgar och köper istället ett par häftigare sommarfälgar.  Nokian Hakkapeliitta 9 beskrivs som lättrullad och tystgående.

nokian-wr-d4-vinterhjul

WR A4 Nokian + ABS302 = För dig som söker sportigare vinterhjul!

Har du en sportigare bil? Ja då ska du ta en titt på Nokian WR A4 som skapat ett säkrare vinterdäck för sportbilar. WRA4 ger dig maximal körkomfort och stabilitet! Tillsammans med ABS302 får du ett par riktigt snygga vinterhjul. ABS302 är ABS Wheels egna vinterfälg som testats av många experter.

Nokian WRA4 är robust tack vare den inbyggda ribban av klackar. Denna lösning ger däcket maximal kontaktyta med vägen. Glöm väderutsikterna och känn dig säker på alla centraleuropeiska vintervägar. Det här är ett friktionsdäck!

 

Tryck här för att läsa mer om topp 4-10

ContiIceContact VINTERHJUL

ContiIceContact passar perfekt som vinterhjul med ABS355

Ett bra dubbdäck som skapats speciellt för våra nordiska vägar, ContiIceContact är dubbad till max och har mer än 100 dubbar. Du som är på jakt efter ett par kompletta vinterhjul med ABS fälgar kan med gott samvete välja ContiIceContact. Köper du fyra ABS355 ger tillsammans med ContiIceContact vi dig 10% rabatt.

goodyear ultragrip vinterhjul

OXXO och ultragrip Ice Arctic som vinterhjul

Det här är ett optimalt dubbdäck som optimerats speciellt för arktiska förhållanden. Jämför man det här däcken med Nokian skulle vi personligen säga att dom är jämlika i form av säkerhet och komfort. Med Ultra Ice Arctic får du kortare bromssträckor, längre livslängd och bäst prestanda på blöta underlag. OXXO Kallisto funkar bäst som vinterhjul tillsammans med högpresterande däckmärken!

michelin x ice north vinterhjul

Michelin X-ICE North  – testvinnare bland dubbdäck!

Dubbdäcket hamnade i andra plats på Auto Motor Sports vinterdäcktest! Förutom andra platsen hos auto motor sport så kom X-ice North på tredjeplats i teknikensvärld dubbdäckstest. Enligt flera branschkollegor så beskrivs det här däcket som ett däck med mycket lång livstid.

Ett komplett sett vinterhjul ligger från 3500kr och uppåt. (Med ABS fälgar)

 

dynapro hankook abs355 vinterhjul

Dynapro Icept – ett vinterhjul för SUV & 4X4 fordon

Vill du köra ett däck med bra bromsegenskaper som garanterat tar dig säkert fram? Kika på Dynapros alla modeller som skapats för Vinter. Den här modellen är ett dubbfritt vinterdäck så kallat friktionsdäck. Schyssta sidospår och mönster gör att du kan köra på vatten, is, snö och modd.

OBS att denna modell är avsedd för SUV (större fordon) och inte vanliga sedaner. Köp denna modell med exempelvis robusta ABS355. (Tål 3 ton)

pirelli vinterhjul med abs302

Pirelli Ice Zero FR (Bästa ”Pirelli” vinterhjulsvalet enligt ABS Wheels)

Pirelli har för första gången skapat ett däck som fått alla på ABS Wheels att häpna! ICE ZERO FR har en platt profil med mjuka skuldror för att ge bästa möjliga kontaktyta med vägen. Sajpningen är i 3D form för att greppe bra i snö och hålla dig säker på våta och torra väglagar.  Ice Zero kan du tillsammans med ABS302 omvandla till ett säkert vinterhjul billigt.

bridgestone vinterhjul blizzak

Sist men inte visst i vinterhjulskollen! Bridgestone!

Blizzak är serien som skapats för att ge ett överlägset bra vintergrepp på alla möjliga vintervägar. Se inte ner på Bridgestone dom tillhör inte världens topp 10 mest förankrade däcktillverkare i onödan. Inga testvinnare direkt men dom är inte dåliga för det. Den här serien säljer som smör på ABS Wheels och vi har aldrig någonsin haft en missnöjd kund som köpt Bridgestone Blizzak.

VINTERFÄLGAR