Westlake SW612 – Bra eller skräp? 🤔

SW612 från Westlake är ett dubbfritt europeiskt friktionsdäck. Tillverkaren bakom däcket har funnits sedan 1958 men är nu uppköpt av ett kinesiskt företag och hör nu till den största kinesiska däcktillverkaren.

Många av deras däck har vunnit bäst-i-test och gjort sig kända som att hålla hög kvalitet.

Westlake SW612

Så här ser däcket ut

Utmärkande för Westlake SW612

Westlakes däck tillverkas efter noggrann forskning och analys av utvecklingen. På företaget arbetar många ingenjörer för att ta fram de bästa egenskaperna.

I Westlake SW612 får du bra köregenskaper på våta vägar, dock är det inte gjort för den värsta snön så om du bor i norra Sverige kan ett annat däck vara lämpligare, till exempel ett av Westlakes dubbdäck. Dock fungerar serien SW612 även på is och lättare snömodd, vilket är vanliga väderförhållanden både i södra Sverige och ute i Europa.

I ett slaskigt klimat där vägen både är hal och våt lämpar sig Westlake SW612 utomordentligt. Däckmönstret med de vertikala räfflorna ytterst och det mer ingående mönstret i mitten greppar tag om underlaget och ger dig en enklare inbromsning, samtidigt som det evakuerar vattnet och motverkar vattenplaning.

Även gjord för tyngre bilar

Modellen SW612 är gjort för lätta lastbilar, vans och mer kommersiella transportfordon. Det är ett robust däck som ger dig ett stabilare fordon, något som är en viktig egenskap när du har ett större fordon som kan vara tungt att styra som det är. För dig som uppskattar ett tystlåtet däck är SW612 ett bra val. Det är designat för att minska bullret som bildas när fordonet är igång.

Ett året runt-däck

Trots att Westlake SW612 är ett däck som främst används på vinterväglag går det lika bra att ha det på din van året runt.

Bor du till exempel i de södra delarna av landet eller nere på kontinenten slipper du att byta dina däck när sommaren kommer, du bara behåller SW612 och fortsätt köra.