Vad gör ändrör?

Att skaffa ett snyggt ändrör är ett enkelt och förhållandevis billigt sätt att bättra på utseendet på bilen. 
montera ändrör

Det har blivit så populärt inom bilstyling att det vuxit fram en rad olika alternativ på marknaden. Ibland förekommer också begreppet slutrör. Alltså är produkten tänkt att sitta i slutet på avgasröret.

Anledningen till att det säljs många ändrör är att många är missnöjda med bilmodellens standardlösning. Ofta upplevs de som lite tråkiga och intetsägande. En annan anledning att sätta dit ett ändrör är om avgasröret blivit slitet eller behöver förlängas.

Olika designalternativ

Antingen kan ändrör vara enkla eller dubbla. Enkelt eller dubbelt är mest en smaksak, men vill man att bilen ska se lite sportigare och häftigare ut hjälper det med ett större ändrör som ger intrycket av en kraftigare motor. Ett avgasrör som ser ut som ett tunt ärtrör sänder helt andra signaler än ett stort, rejält utblås.

häftigt ändrör

Maffiga varianter är populära

Tillverkarna av ändrör är kreativa och har tagit fram väldigt många olika former. Till exempel finns enkla rör som är mer ovala i änden för att bli ungefär lika maffiga som ett stort dubbelt. Andra designer är mer diskreta, men kan fortfarande lyfta utseendet på bilen för en billig penning.

Rostfritt eller kromat?

När det gäller material är alla bra produkter rostfria och det är väldigt vanligt med ett kromat utseende. Även det är en smaksak och bäst är att samla inspiration genom att titta på olika ändrör på nätet. Beroende på bilmodell är det inte säkert att alla olika typer av designer passar. Sök på din egen bilmodell för att hitta rätt produkter.

Hur monterar man ändrör?

De två huvudsakliga alternativen är att använda en avgasklämma eller att svetsa. Det förstnämnda är enklare. Nackdelen är att det inte sitter lika bra och denna typ av stylingtillbehör är i vissa fall ganska stöldbegärliga. Svetsas de fast sitter de utmärkt, men arbetet görs med fördel hos en bilverkstad.

Så här gör man:

normalt rör vs ändrör

Visst blir det fräckare?

Skapa kompletta hjul med hjälp av registreringsnumret. Super enkelt!