Fälgfärg

🎨 Här är allt du behöver veta! 🎨

För ett välvårdat intryck på din bil så bör ingenting negligeras. Inte heller dina fälgar! När dina fälgar börjar bli repiga och förlora gnistan så är dags med lite uppfriskande fälgfärg.

Denna ger ett bra skydd och bevarar fälgarnas ursprungliga glans. Fälgfärgen är således till för att återställa dina fälgar och samtidigt stärka dem. En bra och kvalitativ fälgfärg ger även bra skydd mot stenskott och svår smuts. Tveka därför inte att ha en flaska färg i garaget!

Vad passar min bil?
Fälgfärg

Fälgfärgens varierande egenskaper

Förutom att förse dina fälgar med ett utomordentligt skydd så ger färgen en snygg hinna. Fälgfärg kommer som spray för ett mer jämnt och tilltalande intryck. Den snabbtorkande färgen brukar även kunna tillämpas på stål- och lättmetall och hjulkapslar för total omlackering eller punktlackering.

Färger som du kan välja mellan är framför allt olika sorters silver, Rött, blå guld, vitt eller svart. Du kan även slå på stort och dekorera dina fälgar i neonrosa eller knallgult om så önskas. En bra fälgfärg är både högtäckande, hållbar och har bra vidhäftningsförmåga. En annan stor fördel är att du även kan använda fälgfärg till andra ändamål, som att underhålla verktyg eller dekorera föremål och möbler.

Fälgfärg i kombination med andra produkter

En del fälgfärger sägs ge det bästa resultatet om du kombinerar dem med andra färger eller lacker. I vissa fall kan man lägga en grundfärg först för att sedan spraya på färgen. Dock ska man vara lite extra försiktig med vissa produkter som exempelvis klarlack. Görs det inte korrekt kan det ge en apelsin-liknande yta som varken är fin eller bra för fälgen.

Klarlacken är till för att skydda dina fälgar ännu mer. Dock brukar det faktiskt räcka med en bra fälgspray som appliceras och får torka 10-15 minuter. Detta brukar skydda minst lika bra och du slipper även fula ytor!

candy röd

OBS bild visar original lackerad fälg från fabrik. (Ej gjord med vanlig fälgfärg)

Gå in på vår sida nedan

Här är topp 4 enligt ABS Wheels

Det finns varianter från AutoKs och Motip som gjort sig kända genom åren. Kostar mellan 70 – 150 kr. Hagman och biltemas version är några som säljs av de flesta. Bland de billigare färgerna finns ProMeister som är schysst. Här är dock topp 5 i storleks ordning:

  1. Prosal är en silverfärgad färg som gjort sig känd för att vara UV-beständig och slitstark. 400 ml Kostar 79kr hos företaget Paintpro.
  2. Hagmans versioner är riktigt bra, tar endast 10 minuter att torka. Dock bör man använda Hagmans grundfärger innan man sprayar. 400ml kostar 89kr hos Lackman.
  3. Vill du ha mycket färg för pengarna så är Motip ett bra val. Kostar 79kr och du får hela 500ml. Detta räcker väl för bilens alla hjul. Motståndskraftig mot korrosion, salt och grus.
  4. ProMeister – Ren kvalite. Finns hos dom flesta bilsajterna runt om i landet. Kostar mellan 70-100kr. Silver är den populäraste färgen.