Släpvagnskalkylator – Så använder du den!

Får jag verkligen dra det där släpet med din bil? Vi har besvarat veckans fråga genom att be våra utvecklare koda in en släpvagnskalkylator. Med denna kalkylator får du svar direkt om du får ha släp med din bil och med ditt körkort. Enkelt och bra, precis som det ska vara❤️

Olika regler kräver olika behörigheter

Det finns olika regler när det kommer till släp, olika vikter kräver olika behörigheter. Med hjälp av släpvagnskalkylatorn så får du svar direkt.

Bra att veta:

Ett lätt släpfordon får exempelvis ha en totalvikt på 750 kg – men totalvikten kan vara över 750 kg om drag- och släpfordonets sammanlagda totalvikt inte överstiger 3,5 ton.

Hur funkar det?

 

Snabbt svar tack vare digitalisering

Det intressanta med transportstyrelsens verktyg är att du genast får svar. Istället för att hålla på med krångliga ansökningar så har de utvecklat ett färdigt system som integrerats med deras e-tjänst. Våra grannländer har även denna funktion, tanken är precis som i Sverige att det ska vara enkelt för bilisterna att få fram information.

Hur fungerar släpvagnskalkylatorn?

Du börjar med att fylla i bilens registreringsnummer nedan, därefter knappar du in släpkärrans regnr. När du är klar trycker du på ”ok”. Vår hemsida kommer därefter att automatiskt generera ett svar på transportstyrelsens hemsida. Enkelt, snabbt och effektivt precis som de ska vara.

Informationen kommer alltså från transportstyrelsen. (själva resultatet från släpvagnskalkylator – verktyget)

Färgen grön betyder att det är okej och får du färgen röd så är det inte okej. Den gula färgen betyder att det är ok men att det finns vissa begränsningar (läs mer om det på transportstyrelsens hemsida)

Här är en video som visar hur du gör

Här är en video för dig som inte orkar läsa

Vi vill tacka för att du besökte ABS Wheels, har du synpunkter eller tips på förbättringar kan du kontakta marknad@abswheels.se som svarar varje vardag mellan klockan 08:00-17:00.

Ha en fin dag så ses vi när det är säsong. Ett tips är att besöka verktyget däckomvandlare som talar om hur stora däck du kan ha på bilen.