Däckpenna 🖊️ (En Cool uppfinning)

Ett roligt och smart tillbehör till dina bildäck är däckpennor. Med en däckpenna kan du skänka dina bildäck lite extra liv genom att fylla i olika saker på däcken som exempelvis logga, mönster osv.

Färgen i pennan torkar på nolltid och du får roligare och snyggare däck att köra med. Oftast är färgen i däckpennan vit men det finns också andra ljusa färger att välja mellan.

däckpenna

Man kan även ha kul med en däckpenna. Denna delade vi på vår facebook #Haha #skoj

Nostalgi och tillbakablickande

Många som äger äldre bilar, t.ex. så kallade ”amerikanare”, är ofta vana vid att fylla i text och liknande med en däckpenna. Däckpennor kan även användas till annat, som skinnjackor m.m. för den som vill piffa till sin outfit.

Märkning inför däckbytet

Däckpennan är inte bara till för styling utan kommer också lägligt tillhands när du ska byta däck och lägga de gamla på förvaring. Med klar och tydlig märkning blir det lättare att hitta sommar- respektive vinterdäcken igen. På så vis kan du lättare hålla koll på dina däck.

Se till att skaffa rätt däckpenna

När du fyller i spår och text i däcken måste du ha en färg av god kvalité, då körningen gör att färgen lätt flagnar. Det finns många olika däckpennor som inte håller måttet. Pennorna går att köpa lite varstans – på bensinmackar, hos bilhandlare, Meckarn och online. Just Meckarns däckpenna har fått bra recensioner och verkar sitta en stund, till skillnad från många andra pennor. Även den som finns på OKQ8 är ganska populär.

Såhär målar du för bästa resultat

Det är kul att måla sina däck men det kräver lite arbete. När du har införskaffat din däckpenna är det viktigt att du först rengör däcken noggrant. I annat fall riskerar färgen att försvinna direkt. Måla sedan på färgen och gör det flera gånger om, för att bygga upp ett antal lager. Då håller det bättre! Det är också viktigt att måla jämnt fördelade lager på däcken.

Vill du beställa?