Nummerskyltsbelysning

Vi lever i ett förhållandevis mörkt land den större delen av året. Då kan det vara av stor vikt att satsa på en extra effektiv nummerskyltsbelysning.

 Att köra med bra skyltbelysning gör det möjligt både för andra bilister och fotgängare att se din nummerplåt även på kvällen. Nummerskyltsbelysning (nummerplåtsbelysning) ger modernare look. Med hjälp av ny teknik ger du bilen modernare ljus samtidigt som du avger intressantare sken.

nummerskyltsbelysning

Viktigt att följa reglerna

Den är således både smidig och en designpryl på samma gång. Du måste emellertid följa regler om färg på ljuset. Bilar och släpvagnar måste ha ett vitt eller ljusfärgat sken bakpå för att registreringsskylten ska synas så bra som möjligt.

Olika typer av ljussken

Om du tycker att det vanliga gulaktiga glödljuset är tråkigt eller inte tillräckligt så kan du köpa registreringsbelysning som ger ett betydligt tuffare och starkare sken, även med xenon-färgat ljus om så önskas. LED-belysningen ger din lampa en lång livslängd och du behöver inte investera mer än max några hundralappar för det.

Olagligt att köra med för ”Svag” belysning

Nummerskyltsbelysningar är även tillverkade för olika bilmodeller eller bilmärken för att passa in precis på din bil om din gamla belysning går sönder. Det är nämligen olagligt att köra med en bil vars nummerplåt inte syns tillräckligt. Du kan också välja mellan att endast köpa en ny lampa eller att byta hela glödlampshuset.

Att byta nummerskyltsbelysning (skyltbelysning, regnr-belysning)

När det är dags att ta tag i bytet av nummerskyltsbelysningen så kan du välja att få det gjort professionellt eller ta hand om det själv. Det är ingen konst att byta ut sin belysning utan brukar gå relativt snabbt.

  1. Lossa skruvarna: Genom att lossa på skruvarna och avlägsna glödlampshuset som sitter under bakluckans handtag och ta ut det, kan du sedan enkelt byta din glödlampa och sedan skruva tillbaka det på samma sätt.
  2. Ta bort smuts: Var dock noga med att se till att ta bort smuts och rost med jämna mellanrum, då detta brukar orsaka att skruvarna rostar fast och gör det svårt för dig att ta bort dem.
  3. Montera tillbaka: Gör det på samma sätt som du avmonterade. Se videon ovan från proffsen.