Släpvagnshjul – 5 nya modeller inför 2021

Har hjulen pajat på släpvagnen? Jobbigt… det är aldrig kul att byta släpvagnshjul! Det är även mindre roligt att behöva betala för det. En liten tröst är att det inte kostar skjortan. Varken däcken eller fälgen kostar mycket när det kommer till släpkärran.

Som bilist vet man att nya bilhjul tömmer plånboken. Samtidigt väcks många frågetecken hos de bilister som ska köpa nya släpvagnshjul som exempelvis ”Vad kostar olika släpvagnshjul? ”Vilka ska man välja?” ”Har ni något snyggt ni kan rekommendera?”

brock silver medcon

1.  Brock wheels tillverkar förutom enastående hjul även släpvagnsfälgar. Denna modell finns i 14 tum och går att beställa tillsammans med Nokian Nordman (dubbdäck) för knappast 8000kr. Fälgen är fem ekrad vilket gör att den passar med de allra möjligaste släp.

Se alternativ 2-5 genom att klicka här

brock black släp

2. Denna variant är en kopia av Brock modellen ovan dock i Svart färg. Här har vi valt att kombinera hjulet tillsammans med Rovelo. Det här däcket är ett billigt dubbdäck och kostar mindre än 600kr styck. Passar bra för dig som är på jakt efter något billigt! Totalt fr 6800kr

enzo conti ice

3. Enzo Yla Trailer är en av de vanligaste släpvagnsfälgarna som finns i Sverige. Kombinerar du det här hjulpaketet tillsammans med Continental Ice contact får du hela kitet för 7600kr monterat och klart. Perfekt hjulval för dig med häftigare släp.

enzo+sailun+hjul

4. För dig som inte vill sticka ut har vi Enzo YLA trailer i silver. Vanlig fem ekrad fälg som passar bra med Sailun Ice blazer. Det här är ett typiskt mellanklass däck som vi säljer mycket av. Kostar under 500-lappen och tål mycket vikt. Ett sånt här släpvagnspaket kostar knappast 7000 kr (monterat och balanserat)

csp gislaved

5. Sist men inte minst. Här presenterar vi CSP modell som påminner vanliga hederliga plåtfälgar. Det här är ingen plåtis! Kostar mer men tål oerhört mycket vikt. Planerar du på att använda släpet till tyngre ändamål är det här fälgen för dig. Tillsammans med Gislaved Nordfrost har vi kombinerat världens bästa hjulval för ditt släp.

blank

5 Viktiga frågor och svar:

Om jag har dubbdäck på min bil måste jag ha det på släpvagnen också?

  • Ja

Om jag har friktionsdäck på min bil måste jag ha det på släpvagnen också?

  • Nej, det behövs inte. Du kan ha dubbdäck på släpvagnen.

Kan jag blanda sommar och vinterdäck på släpet?

  • Absolut inte!

Kan jag köra med olika däck fram och bak på släpet?

  • Ja du kan ha större däck på bilen och mindre däck på släpkärran.

Måste det vara samma märke på fram respektive bakdäck på släpet?

  • Nej

Får man ha odubbade däck på bilen om släpvagnen har dubbdäck?

  • Ja, du får ha friktionsdäck så kallade dubbfria däck på bilen om släpet har dubbdäck.

Källa: 
https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Slap/Vinterdack-pa-slapvagn/

blank
blank

Hitta rätt hjul och däck