Coilovers: Här är Nackdelar & fördelar

Coilovers är en smart lösning som kombinerar fjädring och stötdämpare i en enda enhet. Vad som kännetecknar dem är att de erbjuder möjligheten att göra inställningar.

Eftersom bilen enkelt kan justeras i höjdled är de populära inom bilstyling. Har man tänkt skaffa coilovers bör man först fundera över sin målsättning. Är tanken bara att sänka bilen eller kanske också att ägna sig åt banracing? Låt oss titta närmare på för- och nackdelar.

coilovers

Här besöker ABS Wheels VD Andie Lahdo bolaget ST (Coilovers)

Fördelar

Den absolut största fördelen med coilovers är att du kan justera dem precis som du vill ha dem. Detta är perfekt för den som vill ha full kontroll. Om du bara sänker bilen med vanliga sänkningsfjädrar så kan du inte höja igen, men med coilovers finns möjligheten att sänka bilen när det är varmt och torrt väder, sedan höja till normal nivå när svenska vintern kommer med snö, is och slask. Lägg märke till att alla coilovers inte erbjuder samma funktionalitet. Höjden kan alltid ställas in, men vissa varianter tillåter andra inställningar som att justera hårdheten.

Få ut de mesta när du rejsar

Vill du kunna få ut mest av banracing är det en klar fördel att kunna justera både höjd och hårdhet. Det är ingen slump att man inom motorsportvärlden förlitar sig på coilovers. I och med dessa kan föraren få sina önskemål uppfyllda.

Kort sagt finns coilovers för alla. För en mindre budget finns billiga coilovers som ger fördelarna med att enkelt justera höjden och för de som verkligen vill ha det allra bästa finns riktigt vassa produkter som kan ta bilen till nästa nivå i tävlingar.

Nackdelar

Den huvudsakliga nackdelen är priset. Vill man bara sänka bilen finns andra lösningar som är billigare. Det finns också många olika märken och alla håller inte samma kvalitet. Likt de flesta produkter får man vad man betalar för.

Är tanken att de ska erbjuda riktigt bra funktionalitet med lång livslängd så blir inköpet en betydande investering. För monteringen bör man vända sig till en bilverkstad om man inte är väldigt händig. Inställningarna brukar dock inte vara några problem att justera på egen hand. Vår rekommendation är att du tar dig till proffsen. Blir det fel så kan du lika gärna säga bye bye till bilen 🙂

coils

Dessa kan vi erbjuda till marknadens lägsta pris. Bättre kvalité finns inte enligt ABS Wheels!

Vad passar min bil?