En helt fungerande Bugatti av Lego, perfekt för den som har tid.

Förra året skrev vi om David Gustafson som byggde en hel Volvo V70 i Lego med fälgar från ABS Wheels. Även Lego själva har gett sig in i liknande projekt med fullskaliga bilbyggen helt i Lego. Eller nästan helt i Lego eftersom Lego precis som David Gustafson inte lyckats lösa att bygga bilens hjul i lego eftersom de inte kan hålla uppe bilens vikt.

Lego valde att bygga en bugatti

En Bugatti av Lego

En av Lego´s absolut mest sålda Technic lego-satser är deras modell av Bugatti Chiron. Trots en prislapp som borde avskräcka de flesta har Lego Bugatti Chron blivit en självklarhet bland alla Lego samlare världen över. Lego Bugatti Chiron är också en rejäl utmaning att bygga med sina 3599 bitar. Med tanke på hur populär Bugatti Chiron är var det ett ganska självklart val att bygga just den bilen i naturlig storlek och dessutom fullt fungerande.

Lego Bugatti Chiron

En av de mest populära Lego Technic modellerna

Att bygga en riktig bil i Lego skulle visa sig vara en riktig utmaning men ingen omöjlighet. 

I filmen nedan får vi följa Lego och Bugattis arbete med att skapa en nästan identisk kopia av originalbilen Bugatti Chiron helt i Lego. Att bygga en riktig bil i Lego skulle visa sig vara en riktig utmaning men ingen omöjlighet.  För att driva bilen var man tvungen att stoppa i hela 2304 legomotorer som alla jobbade samtidigt. Bugatti Chirons ikoniska bakvinge som regleras efter fart lyckades man också lösa genom Lego´s pneumatiska system.

Lönar det sig att bygga en Bugatti Chiron i Lego?

Om man bortser ifrån arbetskostnad på ca 13000 arbetstimmar. Med tanke på att Lego bitarna som använts kostar ca 300.000 kr (+däck och fälg). jämfört med originalbilen som kostar ca 3,6 miljoner skulle det absolut löna sig. Även om Lego-versionen förlorar i kategorin prestanda så vinner den lätt i kategorin customizing. Som testföraren i video sa:
-Står man en bit ifrån ser man knappt någon skillnad.

Projektet blev minst sagt en succé som inte bara visar vad kreativa människor kan skapa utan är också ett bevis för hur hållbara legobitar kan vara. Projektet blev så lyckat att man valde att bygga ännu en fullversion av Lambourghini´s sián fkp 37.

Lego technic lamborghini sián fkp 37

Lego technic lamborghini sián fkp 37

 

Bygg din egen Bugatti Chiron

För dig som är sugen på att bygga en Bugatti Chiron i Lego kanske kan börja med LEGO Technic Bugatti Chiron 42083 som du kan köpa här.