Dubbdäcksförbud i Stockholm

För dig som söker just däck inom Stockholmsområdet så kan vi tipsa dig om att köpa friktionsdäck med anledning av det utökade dubbdäcksförbudet som gäller i Stockholm. Från 1 januari 2016 råder det dubbdäcksförbud i Fleminggatan, Kungsgatan och Hornsgatan. Detta täcker en stor del av Innerstan och blir därför jobbigt för den med dubbdäck.

Stockholm är 6519 km2 stort och tar man bort delarna av Fleminggatan, Kungsgatan och Hornsgatan så blir arean mycket mindre, sen bör du också ha i åtanke att det i närheten finns vänster och höger förbud samt det klassiska stockholmsförbudet ”enkelriktad väg”

Enligt våra teorier så lär förbudet öka markant på senare dagar eftersom att forskare märkt att skadliga luftburna partiklar minskas i samband med ett ökat dubbdäcksförbud. Vi kanske får ett förbud på Birgerjarls gatan och Sveavägen?  Om så är fallet, då bör du garanterat inte köra med dubbade däck.

Dubbdäcksförbud

Saker du bör tänka på om du bor i Stockholm:

 1. Kör du mycket i centrala Stockholm så behöver du inte dubbdäck, det plogas och sandas så mycket att det knappast behövs. Den konstanta trafiken tar även bort is, snö och modd. I Stockholm råder det generellt 30-50 vägar med svängar, trafikstopp och människor – ingen anledning för dig att sätta gasen i botten.
 2. Beställer du däck online utav oss så erbjuder vi dig 6 monteringspartners i Birger jarls gatan, Östermalm, Södermalm, Gamla stan och Norrtull.
 3. Vädret i Stockholm pendlar mellan 1 – 10 grader under vintertid och 10 – 25 under sommartid. Finns det verkligen en anledning för dig att välja dubbdäck? Tänk på det nu när tiderna ökar för ett dubbdäcksförbud!
 4. Vart kör du? Bor du i Stockholm men kör oftast utanför? Ja då kanske du ska kika på ett par dubbade däck istället.
 5. Tänk på miljön. Dom luftburna halterna dödar ca 30-40 personer per år.

För dig som vill hitta billiga däck i Stockholm

Tänk på att noggrant välja ut det däck du vill ha och läs alltid däcktester. Genom att välja en däcktestvinnare så vet du med säkerhet att du väljer ett välbeprövat däck. I nästa skede när du valt ditt däck så bör du kika efter verkstadstider för att boka ett däckbyte. Bor du inom Stockholmsområdet så är det bra och billigt om du väljer en däckverkstad nära dig! Kolla alltid priserna innan ett däckbyte, det bör ligga från 700kr – 1200kr och inte mer.

I vilken stadsdel bor du?

Om du bor i något utav följande orter; Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Täby, kista, Årsta, Södermalm, Östermalm eller gamla stan så rekommenderar vi dig att handla online då det alltid blir billigast.

Vad bör man tänka på vid ett däckbyte i Stockholm?

Vid ett däckbyte inom stockholmsgränser så ska du bara tänka på en sak och det är priset! Det får aldrig överstiga 1200kr, allt över det är rena rama rånet. Vi rekommenderar dig inte att besöka alldeles för billiga ställen då kvalitén oftast är sämre. Vad menar vi med sämre kvalité? Jo att du betalar för något som inte håller i längden som till exempel: sämre balansering (ojämn vikt på däcken). Ett ojämnt däck slits ut snabbare och medför därför högre kostnader i längden.

Hur jobbar ni med era monteringspartners i Stockholm?

Vi kontrollerar och besöker dom minst en gång i månaden för att kolla kvalité, service och lagersaldo. Våra däckverkstäder har vi handplockad vilket betyder att vi noggrant kontrollerat vilka som får sälja våra produkter. Skulle du uppleva problem med någon utav våra Stockholmspartners så vill vi att du mejlar Johan(a)abswheels.se

Kan jag beställa online hos er och montera i Stockholm?

Självklart kan du göra det. Beställ däck, fälgar eller kompletta hjul och välj monteringspartner i kassan. Om vi inte har någon på plats så kan vi erbjuda dig en hemleverans inom 24h.

dubbdäcksförbud stockholm

Däckverkstäder i Stockholm

IDH Wheels & Tyres AB
Grevgatan 49, 114 58 Stockholm

08-662 27 10

Däckteam

Linnégatan 58, 11454 Stockholm

08-662 34 20

Docent Däck

Norra Stationsgatan 117, 11364 Stockholm

08-33 58 51

Stockholm Autoservice AB

Rutger Fuchsgatan 4, 11667 Stockholm

08-615 10 30

SBO Däck I Stockholm AB

Sysslomansgatan 12, 11241, Stockholm

08-650 54 98

Däckia Kungsholmen/Stockholm

Strandbergsgatan 51, 11251, Stockholm

08-618 88 90

EKG Bildelar i Stockholm AB

Ringvägen 114, 11161, Stockholm

08-640 40 05

FirstStop Kungsholmen

Kungsholms strand 183, 11248, Stockholm

08-654 44 20

Vianor Stockholm, Gärdet

Tegeluddsvägen 72, 11528, Stockholm

08-660 90 39

Dubbdäcksförbud

Dubbdäcksförbud i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största tätort med 550 000 potentiella däckköpare. För oss är det därför viktigt att kunna erbjuda många däckmärken till billiga priser. För dig som bor i Göteborg rekommenderar vi på ABS Wheels dig att köpa dubbfria vinterdäck med anledning av det ökade dubbdäcksförbudet. På Frigatan och Odinsgatan i Göteborg får du inte köra med dubbdäck, skulle du trots detta köra med dubbdäck så riskerar du att få en böteslapp på 1000kr. En saftig summa som vi med säkerhet vet att du vill undvika….

 

Har man planer på att skaffa ett dubbdäcksförbud?

Enligt våra teorier så tror vi att allt fler gator kommer att förbjuda dubbdäck. Forskare, specialister och vissa medier har idag konstaterat att dubbdäcksanvändandet leder till fler dödsfall. Dubbarna på däcken river upp skadliga partiklar från marken som vi människor sen tvingas andas in.

Enligt trafikkontoret i Göteborg minskar de farliga luftpartiklar som dubbdäcken sliter upp från asfalten med 15-20 procent tack vare dubbdäcksförbudet.

I vilken stadsdel bor du?

För dig som bor i Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Hisingen, Partille, Lerum, aggetorp, Alingsås och Onsala så har vi 16 däckverkstäder nära dig. Totalt sett har vi 16 monteringspartners som kan hjälpa dig. Samtliga är godkända och certifierade av ABS Wheels. Vill du hitta det billigaste däcket i Göteborg så rekommenderar vi dig att gå in på vår online sida. Beställ först och montera senare hos någon utav våra partners. (Du kan även handla däck direkt hos dom) Vill du göra ett däckbyte direkt hos någon av våra verkstäder så kan du ringa in till oss så fixar vi bokningen på stuts.

Saker du bör tänka på om du bor i Göteborg:

 1. Kör du mycket i centrala Göteborg så behöver du inte dubbdäck, det plogas och sandas så mycket att det knappast behövs. Den konstanta trafiken tar även bort is, snö och modd. I Göteborg råder det generellt 30-50 vägar med svängar, trafikstopp och människor – ingen anledning för dig att sätta gasen i botten.
 2. Beställer du däck online av oss så erbjuder vi dig 16 monteringspartners i Trollhättan, Vänersborg, Hisingen, Lerum och Partille.
 3. Vädret i Göteborg pendlar mellan 0 – 12 grader under vintertid och 10 – 27 under sommartid. Finns det verkligen en anledning för dig att välja dubbdäck?
 4. Vart kör du? Bor du i Göteborg kommun men kör oftast utanför? Ja då kanske du ska kika på ett par dubbade däck istället.
 5. Tänk på miljön. Dom luftburna halterna dödar ca 30-40 personer per år enligt SvD.

Vad bör man tänka på vid ett däckbyte i Göteborg?

Du bör tänka på att välja en certifierad och godkänd verkstad som inte fuskar och tar allt för mycket betalt. Du bör även titta på verkstadens recensioner och hemsida för att få en inblick i verksamheten. Har du inte tid så kan du kika på någon utav våra monteringsverkstäder, dessa har vi handplockat och vi vet med säkerhet att det följer svenska kvalitetsregler. Ska du boka ett däckbyte i Göteborg så bör du också titta på priserna, det ska inte vara för billigt men inte för dyrt. Ett normalt däckbyte kostar inte mer än 1200kr. Ska du montera och balansera så får du räkna med att betala 1000-1200kr.

Hur jobbar ni med era monteringspartners i Göteborg?

Då vi på ABS Wheels ligger i Stockholm så gör vi ett besök en gång per kvartal, vi för dock dagliga dialoger. Handlar du av ABS Wheels monteringspartners så kan vi garantera dig:

 1. Bra service
 2. Fasta priser
 3. Snabba leveranser

Skulle du uppleva problem med någon utav våra göteborgspartners så vill vi att du mejlar Johan(a)abswheels.se

Kan jag beställa däck online hos er och montera i Göteborg?

Självklart kan du göra det. Beställ däck, fälgar eller kompletta hjul och välj monteringspartner i kassan. Om vi inte har någon på plats så kan vi erbjuda dig en hemleverans inom 24h.

Däckverkstäder i Göteborg (ej anslutna med ABS Wheels):

Centralens Bilverkstad Däck AC & Biluthy

BURGGREVEGATAN 27, 41103 GÖTEBORG

City Däck Ringön

GJUTJÄRNSGATAN 1, 41707 GÖTEBORG

GBG Autoservice AB

GALVANISERINGSGATAN 6, 41707 GÖTEBORG

Maxi Däck AB

KARL JOHANSGATAN 146, 41451 GÖTEBORG

AutoPoolen Göteborg AB

HULDA MELLGRENS GATA 9, 42131 VÄSTRA FRÖLUNDA

PMC Bilverkstad

BACKA BERGÖGATA 18, 42246 HISINGSBACKA

Däckservice LP

MARIEHOLMSGATAN 122, 41502 GÖTEBORG

Petterssons Bil & Maskinservice

MARIEHOLMSGATAN 130B, 41502 GÖTEBORG

Däcksson

ECKENS VÄG 34, 43333 PARTILLE

Amhults Däck AB

FLYGFÄLTSGATAN 13, 42337 TORSLANDA

K Abrahamsson Bilservice AB

INDUSTRIVÄGEN 9, 43892 HÄRRYDA

Dubbdäcksförbud i Uppsala

Vår närmaste granne bortsett från Stockholm är Uppsala, i Uppsala bor det över 211.000 människor vilket gör det till Sveriges fjärde största tätort och därmed en bra kanal för oss att distribuera våra däck och fälgar. Du tar dig från Uppsala till vårt huvudlager i Arlanda inom 20 minuter, vill du byta däck, fälgar eller köpa kompletta hjul så gör du det enklast genom att besöka butiken i Arlandastad(Märsta).

Uppsala dubbdäcksförbud skylt

För er som inte känner till Uppsala så kan vi säga att det oftast beskrivs som cykelstaden i Sverige, trots detta så åker 80-90 personer fast varje år under dubbdäcksperioden 1 oktober till 15 april.  Enligt en artikel på unt.se så väljer 72% dubbdäck! Källa: *bildemo på Kumlagatan 9*.

Har man planer på skaffa ett dubbdäcksförbud?

Vi tror att Uppsala kommun kommer att utöka med ett dubbdäcksförbud då det gett Uppsala borna ett lugnare och hälsosammare samhälle. Enligt uppsala.se så orsakar dubbdäcken luftföroreningar, slitage och buller. Projektet har varit lyckat ända sen första gatan satte förbudet, idag är det förbjudet att köra på Kungsgatan och Vaksalagatan. Något unikt med Uppsala är att boenden som bor på 28-32, 37-39 och 46 slipper följa dessa regler. Ganska snällt?

I vilken stadsdel bor du?

Bor du exempelvis inom följande kommuner: Uppsala, Upplands Väsby, Märsta, Knivsta, Håbo, Sigtuna, Vallentuna, Upplands bro och Sollentuna så är du 10 minuter från ABS Wheels. Vi ligger så pass nära dig att det verkligen lönar sig för dig att köra in till oss. Köper du däcken online så kan vi erbjuda dig en kostnadsfri hemleverans (gäller kompletta hjul inom områdena ovan). Du är annars välkommen att besöka oss på Turbingatan 13, nära Arlanda flygplats.

Saker du bör tänka på om du bor i Uppsala:

 1. Kör du mycket i centrala Uppsala så behöver du inte dubbdäck, det plogas och sandas så mycket att det knappast behövs. Den konstanta trafiken tar även bort is, snö och modd. I Uppsala råder det generellt 30-50 vägar med svängar, trafikstopp och människor – ingen anledning för dig att sätta gasen i botten.
 2. Beställer du däck online av oss så erbjuder vi dig 9 monteringspartners i Stenhagen, Ekeby, Drottninggatan, Fyrislundsgatan, Gottsunda och Sågargatan.
 3. Vädret i Uppsala pendlar mellan 0 – 9 grader under vintertid och 8 – 26 under sommartid. Finns det verkligen en anledning för dig att välja dubbdäck? Nja, trots en liten dubbdäcksförbud så bör du ändå tänka två gånger om innan du bestämmer dig för att köra med dubbar.
 4. Vart kör du? Bor du i Uppsala kommun men kör oftast utanför? Ja då kanske du ska kika på ett par dubbade däck istället.
 5. Tänk på miljön. Dom luftburna halterna dödar ca 30-40 personer per år enligt SvD.

Vad bör man tänka på vid ett däckbyte i Uppsala?

Det är lätt att bli lurad och det är ännu lättare att vara dumsnål. I Uppsala finns det ett femtiotal däckverkstäder, många seriösa men även oseriösa. Se upp för de ”billigaste” priserna, titta på recensioner (mycket viktigt), kolla om de har godkänd utrustning för att göra en montering och balansering. Vissa gör det för hand utan en maskin och då kan balanseringen bli fel. Ett dåligt balanserat däck skadar alla andra däcken. Betala aldrig mer än 1200kr för en montering och balansering, för ett vanligt däckbyte inom Uppsalas gränser bör du aldrig betala mer än 700kr.

Hur jobbar ni med era monteringspartners i Uppsala?

I Uppsala har vi flera däckverkstäder som vi samarbetar med, även några bilhandlare jobbar under vårt monteringsprogram. För hela Uppsala regionen ansvarar Johan på ABS Wheels för att föra den dagliga kontakten med alla monteringspartners. Skulle du uppleva problem med någon utav våra Uppsalapartners så vill vi att du mejlar Johan(a)abswheels.se

Kan jag beställa däck online hos er och montera i Uppsala?

Ja det kan du, men du vet väl att vi finns 17 minuter bort från Uppsala? Kom in till oss så ger vi dig en lokal rabattkod vid montering och balansering. Skriv in Turbingatan 13 i din GPS och ta dig till oss. Vi har öppet från 08:00 – 17:00 måndag till fredag.

Har era monteringspartners era fälgar i butik?

Dom flesta däckverkstäderna lagerhåller vissa utav våra ABS fälgar. Du kan ringa oss på 08 591 217 77 så guidar vi dig till rätt verkstad i Uppsala.

Däckverkstäder i Uppsala (ej anslutna med ABS Wheels):

Rogers däck

Björkgatan 42, 753 23 Uppsala

Däckhuset i Uppsala AB

Kungsängsvägen 6, 753 23 Uppsala

Librobäck däck AB

Hållnäsgatan 18, 75228 Uppsala

Däck och bilservice – Vianor Uppsala

Stallängsgatan 15, 75318 Uppsala

Däckcity i Uppsala AB

Verkstadsgatan 2B, 753 23 Uppsala

Däckia Uppsala

Årstagatan 9-11, 754 34 Uppsala

Uppsala Gummiverkstad

Söderforsgatan 4, 752 29 Uppsala

Däckfixarn AB

Sågaregatan 22, 75 318 Uppsala

Dubbdäcksförbudet i Malmö som ännu inte existerar…kanske år 2020?

Malmö är den varmare staden i Sverige med 280.000 invånare med tusentalsbilar som rullar varje dag. I Malmö har man ännu inget dubbdäcksförbud men planerar på att införskaffa det enligt våra senaste undersökningar.

Du behöver inte köra med dubbdäck i Malmö, det räcker med ett par schyssta friktionsdäck från exempelvis Nokian, Continental eller Michelin. Malmö är Sveriges värsta trafikstad med flest olyckor och det är därför vi väljer att rekommendera dig premiumdäck. Tillskillnad från Uppsala och Stockholm så räcker det med ett par mellanklassdäck då människorna tenderar att köra försiktigare enligt NTFs rapport, så uppfattar vi rapporten. Vad tror du själv?

Har man planer på att införskaffa ett dubbdäcksförbud?

Vi tror med sannolikhet att Malmö kommun någon gång i framtiden lär införskaffa ett förbud mot dubbdäck. Det är så pass mycket påtryckningar från media att det lär få politiska konsekvenser. Vi tror som Robert Collin att dubbdäck är säkrare, men samtidigt tror vi som VTI att dubb inte behövs överallt. Vissa innerdelar i stan behöver verkligen inte dubbdäck medans andra delar utanför staden kräver det. Hur som helst så lär ett dubbdäcksförbud minska ner de farliga halterna?

I vilken stadsdel bor du?

Bor du exempelvis inom följande kommuner: Fosie, Västkustvägen, Oljehamnen samt i Malmö regionen och Skåne: Lomma, Lund, Staffanstorp, Gårdstånga, Eslöv, Landskrona, Helsingborg, Bjuv, Ängelholm, Höör, Ystad och Åhus så är du 1 minut ifrån en beställning hos ABS Wheels. Våra monteringspartners finns i närheten och kan hjälpa dig med däckbyten, montering, hjulbalansering och mycket mer. Vad passar dig bäst?

Saker du bör tänka på om du bor i Malmö:

 1. Kör du mycket i centrala Malmö så behöver du inte dubbdäck, det plogas och sandas så mycket att det knappast behövs. Den konstanta trafiken tar även bort is, snö och modd. I Malmö råder det generellt 30-50 vägar med svängar, trafikstopp och människor – ingen anledning för dig att sätta gasen i botten.
 2. Beställer du däck online av oss så erbjuder vi dig 5 monteringspartners i Fosie, Västkustvägen, Oljehamnen.
 3. Vädret i Malmö pendlar mellan 3 – 12 grader under vintertid och 10 – 29 under sommartid. Finns det verkligen en anledning för dig att välja dubbdäck?
 4. Vart kör du? Bor du i Malmö kommun men kör oftast utanför? Ja då kanske du ska kika på ett par dubbade däck istället.
 5. Tänk på miljön. Dom luftburna halterna dödar ca 30-40 personer per år enligt SvD. Hjälper verkligen ett dubbdäcksförbud? svårt att veta…

Vad bör man tänka på vid ett däckbyte i Uppsala?

I Malmö så finns det stora däckkedjor men även små, vill du byta däck så har du många aktörer att välja mellan. Det är dock viktigt att du väljer varsamt och med omsorg för att undvika att bli lurad. Ett däckbyte i Malmö kostar aldrig mer än 600kr! ska du balansera dina hjul så bör du aldrig betala mer än 1200kr. Om du väljer någon utav ABS Wheels monteringsverkstäder så behöver du aldrig oroa dig över att få betala för mycket, våra monteringspartners i Malmö har genomgått flertalet kontroller och undersökningar.

Hur jobbar ni med era monteringspartners i Malmö?

Malmö ligger en bra bit ifrån ABS Wheels i Stockholm men trots detta håller vi en god relation till våra monteringspartners. Våra partners kan hjälpa dig med; montering, balansering, punktering, däckbyten och enklare service. Skulle du uppleva problem med någon utav våra malmöpartners så vill vi att du mejlar Johan(a)abswheels.se

Kan jag beställa däck online hos er och montera i Malmö?

På hemsidan abswheels.se kan du beställa däck, fälgar, kompletta hjul, TPMS och tillbehör oavsett var i landet du bor. Vi levererar oftast inom 48h till Malmö. Vill du montera hos någon utav våra partners så är det bara att fylla i uppgifterna i kassans slutskede.

Har era monteringspartners era fälgar i butik?

Dom flesta däckverkstäderna lagerhåller vissa utav våra ABS fälgar. Du kan ringa oss på 08 591 217 77 så guidar vi dig till rätt verkstad i Malmö.

Däckverkstäder i Malmö

Däcksan och bil service

Volframgatan 5, 21364 Malmö

Mekonomen MBV Ystavägen

Ystadsvägen 54, 21445 Malmö

3xLarsson Autoservice AB

Amilonsvägen 8, 21376 Malmö

Oxie Däck & Bil AB

Käglingevägen 109, 23843 Oxie

Unos Däck

Skånevägen 51, 24538 Staffanstorp

Berglunds Bilverkstad & Däck

Kompanigatan 20, 23532 Vellinge