Hur monterar man en Framrutestreamer?😍

Om du vill göra din bil lite tuffare eller kanske sprida ett budskap, så kan du sätta en framrutestreamer på övre vindrutan.

Enkelt sagt är denna en dekal som antingen kan ha ett motiv eller bara vara färgad. En framrutestreamer är främst till för att ge styling åt bilen, vilket lämpar sig utmärkt till mässor m.m. Du kan köpa färdiga streamers men även trycka upp din egen text på dem.

Vad är en framrutestreamer?

För att kortfattat beskriva en streamer så är det en självhäftande vinyldekal som klistras på toppen av framrutan. Det finns en rad olika motiv, färger och texter att välja mellan och dessa är relativt vanliga på bilsport-modeller som rallybilar.

Regler för framrutestreamers

Många undrar om det är lagligt att ha en framrutestreamer när man ger sig ut med bilen. Svaret på den frågan är ja, men det finns vissa regler att rätta sig efter. Bland annat gäller det att inte ha en för bred streamer som täcker för mycket av rutan. Om du redan har en markering på rutan så kan du täcka denna med en streamer.

Överstig inte mer än 15 cm

  • Om du inte har det så brukar 15 cm ses som ett lämpligt mått att inte överstiga. Dock tillverkas det dekaler som är längre än så men då får du också vara beredd på att besiktningsmannen kan klaga.
  • Du bör också se upp med framrutestreamers som är alltför färgade, så att du inte riskerar att missa färgen på trafikljusen.

Text eller inte?

 

Text eller inte

Vissa tycker att en framrutestreamers kan vara ett billigt och lämpligt solskydd om bilen inte är utrustad med solfilmsbård på övre delen. Andra vill snitsa till det lite och ha ett motiv eller en personlig text som drar blickarna till sig.

Omtyckt på alla bilutställningar

 

Vad du väljer är naturligtvis en smaksak. Framrutestreamers är dock perfekta att ha för att personifiera bilen och ge den en tuffare look, vilket gärna uppskattas på bilutställningar.


 

Nya hjul till bilen? Sök med regnr här

framrutestreamer

Exempel på Framrutestreamer

Vill du ha en kostnadsfri ABS Wheels streamer?

*  Vänligen bifoga bild på bilen,  vi mejlar dig tillbaka om vi finner samarbetet intressant eller inte.