Wunderbaum – Svenskarnas favorit 👃🌹

Den världsberömda doftgranen Wunderbaum uppfanns redan på 50-talet i New York av den tyska kemisten Julius Sämann.

anders adali med wunderbaum

Hur uppfanns den underbara granen?

Uppfinningen kom när han ofta hörde klagomål från olika mjölkbud som inte ville lukta spilld mjölk. Wunderbaum blev snart varje bilägares måste vid backspegeln och det var lika trendigt som det var smidigt att äga en Wunderbaum doftgran.

Du kan placera din drygt 11 cm långa doftgran exakt där du tycker det känns lämpligt. Den lilla storleken gör att den kan hängas upp överallt. Bäst av allt – den kladdar inte!

Vad är en Wunderbaum?

För dig som ännu inte kommit i kontakt med en Wunderbaum, kan vi tala om att det är en enkel och platt luftuppfriskare med formen av en gran. Själva granen kan hängas upp lite varstans där luften och dofterna behöver renas. Anledningen till att granen fick namnet Wunderbaum, var bl.a. att den första doften som introducerades var tallbarr. Det visste du inte?

Utbudet har ökat markant

Genom tiderna har dock design och lukt utökats markant och idag kan du köpa hundratals olika doftgranar för bara några tior, som har de mest säregna dofter du kan föreställa dig. Även motiv och mönster förekommer i oändliga varianter. Wunderbaum har sedan begynnelsen blivit erkänd som världens bästa doftgran.

Typiska kännetecken för en Wunderbaum

Denna doftgran är gjord av ett speciellt papper som sedan har dränkts in i olika aromatiska oljor som kännetecknar den doft som står på förpackningen. Doften kan vara i stort sett vilken som helst men vanligtvis är den till för att vara rogivande och uppfriskande på samma gång.

Finns för allas tycke och smak

Från början var det tallbarrsdoft som kännetecknade luftuppfriskaren men numera har utvecklingen tagit ett stort steg framåt. Detta gör att en Wunderbaum kan passa allas tycke och smak någorlunda. Det som bidrar till att den alltid kommer att ligga i tiden är dess egenskaper som också signalerar hållbarhet, miljövänlighet, kvalitet och penningvärde. Miljoner bilister köper dessa granar varje år.

 


Nya hjul till bilen? Sök med regnr här

 

Källa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_S%C3%A4mann