vilka skador ersätts av trafikförsäkringen?

Vilka skador ersätts av trafikförsäkringen?

Trafikförsäkringen täcker endast skador på motpartens bil samt personskador. Med motparten menas den bilisten/bilägaren DU skadat. Det finns myter som säger att de täcker ens egna bil, det stämmer dock inte.

Det finns många bilister som kör utan trafikförsäkring. Dessa kör helt oförsäkrade och riskerar höga böter. Ett exempel på ett verkligt case hittas nedan:

Fabian var ute och körde, han hade tagit bilen från Uppsala till Stockholm. Hans tanke var att besöka sin käre mor. Ungefär 20 minuter senare krockar han mot en utländsk lastbil. Lastbilsägaren som är från utlandet hade dessvärre ingen försäkring.

Hade det inte varit för att Fabian själv haft en trafikförsäkring så hade han aldrig fått hjälp från försäkringsbolaget.

 

 Bra företag som erbjuder trafikförsäkring: Folksam, IF, Trygghansa, Moderna försäkringar med mera.

60.000 idioter kör oförsäkrat varje år

Trots att det är obligatoriskt med en trafikförsäkring så finns det människor där ute som struntar i det. Skulle olyckan vara framme riskerar dessa människor stora konsekvenser i form av dyra kostnader. Oförsäkrade fordon ligger bakom skador för mer än 100 miljoner kronor per år. TFF (trafikförsäkringsföreningen) hjälper dig om du krockar med ett oförsäkrad fordon. Förstår ni grejen?

https://www.youtube.com/watch?v=kxfiB-HIQ9A

Vilka är trafikförsäkringsföreningen?

Föreningen kallas för kortfattat för TFF. Deras huvudsyssla är att hjälpa dom som blivit skadade eller fått sitt fordon skadat av ett oförsäkrat eller utländskt fordon. Trafikförsäkringsföreningen tar alltså ut en lagstadgad avgift från varje Svensk som inte trafikförsäkrar sitt fordon, detta kallas för trafikförsäkringsavgift.

När bildades trafikförsäkringsföreningen?

Bildades 1929 och är ”The big boss” kan man säga bakom alla trafikförsäkringar.  Samtliga trafikförsäkringsbolag i Sverige måste enligt lag vara medlemmar. Verksamheten grundas i huvudsak på bestämmelser i trafikskadelagen (Källa: http://notisum.se/Pub/Doc.aspx?url=/rnp/sls/lag/19751410.htm). Stadgarna är fastställda av regeringen och vi står under tillsyn av Finansinspektionen.

THE BIG BOSS

Är ABS Wheels alla bilar försäkrade?

Alla våra bilar är försäkrade. Genom att vara ett av Sveriges största företag inom däck och fälg så får man inte ta risker. Vi vill även passa på att tacka Antonio för den inskickade frågan. Nästa vecka tar vi upp en ny fråga, har du ett tips kan du mejla johan@abswheels.se. Den här veckan besvarade vi frågan: ” Vilka skador ersätts av trafikförsäkringen? ”

Vad passar min bil?