Nokian Hakka Blue 2

Nokian Hakka Blue 2 är ett premiumdäck från pålitliga Nokian tyres. Finska Nokians däck ligger år efter år ständigt i topp i nästan samtliga däcktester som görs på marknaden, av olika bil- och teknikinriktade tidningar eller bilagor, eller olika oberoende tester.

Sommardäcket Nokian Hakka Blue 2 har bland annat vunnit Aftonbladets stora test av sommardäck år 2019 med 9,3 av 10, andraplats i ViBilägares däcktest både 2018 och 2019. Framgångarna håller i sig även under 2020 med en andraplats i Teknikens Världs däcktest.

Säkerhet

En av faktorerna som bidrar till de fina testresultaten är den höga säkerheten hos Hakka Blue 2. Konceptet DryTouch ger extra bra grepp mot vattenplaning. Däcken har lameller, av Nokian kallade Dry touch blue-lameller som leder in vattnet till de breda mittenspåren och därmed ger bättre kontakt med vägbanan. Även när däcket slits behålls säkerheten eftersom lamellerna är bredare i botten och ger ett bra spårdjup.

Komfort och ljud

Serien Hakka Blue 2 är också specialutformade för att ge maximal körkomfort och minimalt ljud. Detta åstadkoms med en smart aerodynamisk design hos däcken där luftströmmarna används både för att dämpa ljudet och dessutom för att kyla ned däcken så att de inte slits lika mycket. Även för denna teknik finns ett namn – Silent Groove Design.

Garanti via Hakkaskydd

Förutom de utmärkta däckegenskaperna erbjuder Nokian även en garanti de kallar Hakkaskydd. Det innebär att om ett Nokian däck går sönder efter normal användning ersätter Nokian detta med ett nytt från någon av deras återförsäljare, helt utan kostnad.

Dimensioner och priser

Sommardäcken Nokian Hakka Blue 2 erbjuds i ett stort antal dimensioner och priserna varierar därför från ca 600 kr upp till 1500 kr per däck. Däcken finns hos de flesta större svenska däckåterförsäljarna både online och i fysiska däckbutiker. (Bäst pris hos ABS Wheels 2020)

För den som söker ett sommardäck som är säkert och tyst samt prisvärt är Nokians modell ”Hakka Blue 2” ett utmärkt val!

nokian hakka blue 2

Det snyggaste med det här däcket är själva designen 😍