Penta fälgar – lets go back in time 🔙🕒

Aluminiumfälgar som kan ha ett stort värde i sig är Penta fälgar (Penta betyder 5 på grekiska, fälgarna har 5 ekrar). De användes ursprungligen på Mercedes modeller men kopierades senare för att även passa de äldre modellerna av Volvo och Skoda.

Får du tag i ett par äkta Penta fälgar kan du inte bara ge din bil ett vackert yttre utan även tjäna en slant om du säljer dem – om de är i gott skick det vill säga. Under 90-talet och till och med ännu tidigare var det vanligt att cruisa runt med de 5-ekrade Penta fälgarna, men även idag är de ett blickfång i stylade eller trimmade bilar.

Kontakta oss om du har ett par Penta hemma du vill bli av med, marknad@abswheels.se

penta fälgar

Den mest kända designen från Penta Wheels

Retrofälgarna som inte alltid är enkla att hitta

Penta 100+ som de kallas är till för att främst passa Volvo, och är inte alltid de lättaste att få tag på. Visserligen finns de online på olika sajter samt om du letar och på Blocket, i Facebook-grupper och Tradera där du kan finna begagnade med skavanker som kan köpas till ett lägre pris eftersom de kan behöva rustas upp. Självklart kan du också hitta dem på olika verkstäder som har en liten förkärlek för de hederliga retrofälgarna.

Prova Prime Penta – ny, snygg och utvecklad

Prime Penta är en fälg som passar till de flesta bilar och ser i stort sett ut som de gamla Penta fälgarna. Dessa är speciellt framtagna för att fungera i de skandinaviska förhållandena under vintern. De är enkla att göra rena, har extra tålig yta och kan till exempel köpas i silver eller antracitgrått.

Utöver denna modell kan du även hitta kopior och liknande fälgar från andra varumärken som satsar på 5-ekrade fälgar som liknar föregångaren.

Passar dina däck till Penta fälgar?

Om du har lösa Penta fälgar och vill veta om de passar till dina däck kan du räkna ut detta genom att se till fälgbredden och däckbredden. Sådana verktyg finns hos oss (helt gratis) besök däckomvandlare.