Veckans bilfråga 2018 (fler frågor presenteras nästa vecka) Tack till er som deltog i bilpanelen.

Vad händer då bilens framhjul är obalanserade?

Det första symptomen på att bilens framhjul är obalanserade är att ratten vibrerar. Obalanserade framhjul brukar även ha en tendens att köra åt sidan vid raksträckor. Som bilist är det därför viktigt att alltid åka omkring med balanserade hjul.

Generellt sätt kan du köra upp till 5 mil utan att skada bilen allvarligt. Skakar det väldigt mycket kan du testa att lägga dom bästa däcken bak. Genom att göra så ”flyttar” du över skakningarna bak vilket givetvis mildrar skakningarna.

obalanserade framhjul

Symptom på obalans

  • Du känner skakningar i ratten vid körning.
  • Bilen går inte jämnt på vägarna (går åt sidan)
  • Vägghållningen och säkerheten känns sämre.
  • Körningen blir obehaglig.
  • Det känns som att däcken studsar.

 

skakande ratt

 

Det behöver inte alltid vara obalans!

I vissa fall kan det vara så att balanseringen är bra men att du köpt ett par dåliga däck. Ett Exempel på detta är kinesiska däckmärken som inte optimerats för svenska väglag. Hur vet man om man har bra däck? Kolla med din lokala däckverkstad eller ring 08 591 217 77.

 –PS balansera däck själv och spar pengar.

Tags; vad händer då bilens framhjul är obalanserade?

Gå in på vår guide byta däck  för att läsa mer.

Vill du veta mer?

Har du fler frågor? Vi tar tacksamt emot din fråga och svarar i bästa möjliga mån. Frågan ” vad händer då bilens framhjul är obalanserade?” besvarades av ABS Wheels 2018-01-08. Vi mottog frågan strax innan julledigheten och vill därför be om ursäkt över det sena svaret.

Du kan mejla din fråga till veckans-fraga@abswheels.se. Vill du komma i kontakt med våra specialister så når du dom på 08 591 217 77 samt order@abswheels.se

Vi Tackar dig och önskar en god fortsättning!

Vill du se priser, storlekar och märken?