Varro fälgar kommer från USA;s väst och östkust

Varro Wheels är ett amerikanskt lyxmärke och Varro fälgar passar dig som söker något utöver det vanliga. Varro fälgar tillverkas utifrån målsättningen att designa och producera världens bästa fälgar

Företagets slogan är: “Varro Wheels inspires the difference between ordinary & legendary”. Vilket vi Väl valda fälgar kan faktiskt vara just det som ger din bil det där lyftet som gör att den går från att vara något ganska ordinärt till en bil man tar notis om. 

Bra att veta: Tillsammans har bolaget över 20 års erfarenhet.

Tillverkningen av Varro kännetecknas av en kombination av spjutspetsteknologi och klassiskt hantverk. Varje fälg genomgår avancerade tester. De granskas både manuellt och med hjälp av högteknologisk utrustning innan de lämnar anläggningen. Varro har sitt högkvarter i Kalifornien men fälgarna säljs till kvalitetsmedvetna kunder på den globala marknaden.

10 bra saker om bolaget

  • Intern design & teknik (allt är alltså inhouse)
  • 3D-datormodellering av samtliga design.
  • Test av bromsok – bra för din säkerhet.
  • CNC-maskiner med anpassade anpassningar
  • Handinspekterade kvalitetskontroller
  • Laserstyrda lageroperationer varje dag
  • Internationella fraktavtal (även Sverige)
  • Spinforged teknik i 4 steg
  • Finns representerade i hela USA (nästan hela)

varro fälgar

loggan är supersnygg 🥰

Bra att veta om Varro fälgar

Varro är ett av få märken som fått sina fälgar TUV-certifierade. Det innebär att deras fälgar är testade och godkända av German Equipment and Product Safety Act. 

Bra att veta:

TUV stämpeln är inget som krävs i Sverige eller skandinavien för den delen samt majoriteten av alla länder. TUV är dock ett krav i Tyskland. 

Varros utbud görs utifrån bilens exakta mått. De säljs med livstids garanti som gäller fel på fälgarnas struktur.

Deras fälgar görs även med vad som kallas “flow forming”-teknologi. Det är en tillverkningsmetod som innebär högre kostnader kontra klassisk tillverkning. Resultatet är aluminiumfälgar som är lättare och starkare än traditionella fälgar. Flow forming-tekniken utvecklades för att möta extrema krav inom motorsporten. Varro likt ABS Wheels använder även andra produktionstekniker beroende på vad som passar bilen fälgen tillverkas för.

För vem passar Varro Wheels?

Har du bestämt dig för fälgar som är starka och lätta på samma gång? Det är en på gränsen till omöjlig kombination, men Varro är ett exempel på att det går. Fälgarna kostar en del men så brukar det ju vara när det gäller kvalitet utöver det vanliga. Varros olika fälgar finns med många finish och formspråk. Du hittar allt ifrån det extrema till det eleganta.

Ett exempel på vackra bilar