Volvo 740 styling – den kompletta guiden

En av storsäljarna från 80 talet var Volvo 740 som tillverkades av Volvo fram till 1992. För er som inte känner till det här med styling, så kommer ABS Wheels i det här inlägget att presentera 20 olika sett att göra en Volvo 740 Styling.  Bakom det här inlägget ligger flera timmars efterforskningar på delar, färger och research.

Tillsammans med två bilbyggare har vi även tagit fram tre olika förslag på storartade förändringar. (Dessa presenteras längst ner)

%

Volvo

Det här krävs för att lyckas med en Volvo 740 Styling

Till att börja med vill jag säga att det inte föreligger någon raketforskning bakom bilstyling. Det kräver mod, pengar och vilja för att fullfölja en bilstyling. Vi på ABS Wheels kan allt inom fälgar och vi brukar ofta säga att fälgen är bilens centralpunkt. Har du ingen aning om hur du ska styla bilen så kan du alltid börja med att skaffa ett par nya hjul.

”Att styla en bil utan nya hjul är som att äta en pizza utan ost… Håller du med mig? Fortsätt läs!”

5 gratis metoder som förändrar din Volvo 740 – Under 100kr, Jag lovar!

 1. Du kan alltid köra ”bonde metoden” där du kapar fjädrarna, rekommenderas det? Eh nej. Men det funkar och vi har sett många varianter av denna metod.
 2. Bättre biljud? Borra ett hål i luft burken. Funkar det? Ja visst men det låter verkligen inte som en sportbil. Mer åt traktorhållet. Ett annat billigt sett att få till ljudet på en Volvo 740 är att plocka bort ljuddämparen och byta ut det mot ett vanligt rakt rör.
 3. Du kan tona rutorna! Egentligen hör inte denna metod till ”gratis styling” eftersom att en toningssats kostar 99kr, det är dock ett av de billigaste sätten att förändra bilens look.
 4. Måla om fälgarna! Se dock till att använda rätt färg. Hos biltema & mekonomen kan du skaffa fälgfärg under hundralappen.
 5. Behöver du styling nät? Använd gallret som finns på alla engångsgrillar😊 du har säkert inte ens tänkt på det men dom är otroligt lika. Ett annat billigt men dumt tips är att kapa av taket på bilen – vips så har du en cab. Skämt åt sido. Gör inte det.

10 Tips till en Lyckad Volvo 740 styling (Komplett lista)

 1. Köp till en Add-on läpp till din Volvo 740, det kommer att styla till bilen samtidigt som du får 740n att se coolare ut. Kostar inte mer än 1399kr
 2. Ändra registreringsskylten till en tuffare variant med texten ”Made in sweden” kostar inte mer än 49kr
 3. Spraya bakljusen med en Motips – Toningsspray för toning av bakljus. Hur snyggt som helst! Kostar inte mer än 189kr
 4. Byt ut ändrören mot universalrör. Det låter galet men det finns jätte många bilstylingsfirmor som säljer 13 olika varianter.
 5. Dyrkjolar (tillhör Add-on segmentet) kostar ca 1659kr
 6. För att få bättre ljud till din Volvo 740 så bör du byta ut det vanliga filtret mot ett sportfilter. Kostar runt tusenlappen men det ger bättre ljud och respons vid gaspådrag.
 7. Bromsoksfärg från Folia! Ska man styla en Volvo 740 så rekommenderar vi dig att använda röd eller grå färg på bromsoken. Det finns en billigare variant och det är däckhandlarens variant. Kostar allt ifrån 199kr-399kr
 8. Vita skärmblinkers är A-O i styling världen. Fy-farao vad det är fult med vanliga blinkers. Just skärmblinkers är något du kan ändra själv på din 740, kostar absolut ingenting. Ett set vita blinkers till volvo kostar dryga tvåhundra lappen.
 9. Sanna mina ord men 745ans vinge passar bra till En Volvo 740. Dyr styling del som kostar 1500 kronor att lägga till på inköpslistan. Kvalitetsmässigt så gillar vi delarna från våra vänner på SCS.
 10. Sist men inte minst, Volvo 740 Coilovers (justerbara) kostar ca 9000kr. Är det verkligen värt att investera så mycket till en så pass gammal bil?

Detta ska du verkligen undvika! (Då menar jag verkligen det)

Lackera inte om din Volvo 740 med dålig färg, den kommer garanterat att se ut som en ”kom och hjälp mig bil”. Se även till att tona rutorna rätt, har du tänkt göra det själv så bör du vara noggrann. Det finns verkligen inget fulare än en dålig toning. Använd Volvos egna Add-on paket och inget kina skräp som får bilen att se ut som om du tappat LGF skylten. Lacka lister och backspeglar i bilens färg, tvätta och polera tills det skiner! Gör inte misstaget i att använda andra färger än bilens färgkod.

Ta del av vårt kostnadsfria verktyg!

Den här artikeln handlar om Volvo 740 styling samt råd och tips. Vi tar tacksamt emot bilder och feedback på johan@abswheels.se. Till denna artikel har vi fått hjälp och inspiration från olika bilbyggare.