Excelsior däck görs i USA 

Excelsior däck produceras i USA, av och för riktiga entusiaster. Huvuddelen av produktionen gäller däck med en vintage-look som verkligen är gjorda för att köras med.  (Så j-kla snygga 😮)

Även du som kör en europeisk veteranbil har stora möjligheter att hitta Excelsior däck som passar den. Utbudet är stort inom den nisch som Excelsior satsar på. Nivån på hantverket är mycket hög. Även för den som har en påkostad samlarbil håller Excelsior måttet enligt ABS Wheels.

excelsior däck

Bilden illustrerar ett par däck från excelsior på en gammal klassisk veteranare.

Bra att känna till om Excelsior Tires

  • Excelsior är ett välkänt märke, men i en relativt snäv krets. Deras populäraste modell heter Stahl sport och Comp V. 
  • Excelsior Tires var först med att göra moderna radialdäck i en stil som passar bilar gjorda innan den typen av däck togs i bruk. Idag gör de kopior på många klassiska däck som inte längre produceras av någon annan. 
  • Excelsior gummin görs med utrustning som bygger på gamla ritningar. Grepp-mönstren är så nära original det går att komma men gummit består av en modern blandning som ger däcken riktigt goda egenskaper. 
  • Det här är däck som har den rätta vintage-looken rent estetiskt med högre prestanda än dåtidens däck. Du som verkligen gillar att köra din gamla pärla lär njuta.

För vem passar Excelsior däcken?

Excelsior är ett klassiskt märke som gör eftertraktade däck för klassiska bilar. Om du har en Hot Rod, Deuce Coupe eller en vintage racingbil är Excelsior gummi gjorda med precis dig i åtanke. Många klassiska amerikanska bilar gör sig allra bäst med Excelsior. Det gäller särskilt om du bara kör bilen då och då. Med Excelsior får du säkerhet och stil i samma, välbeprövade koncept.

Vi har tidigare lyft fram ett inlägg som handlar om veterandäck för dig som vill veta mer. Vi saluför samtliga märken på webbshoppen.