Hedin bil är Sveriges största bilhandlare

Hedin Bil är en av Sveriges största återförsäljare av nya så väl som av begagnade bilar. Utöver det så erbjuder de även service på bilen på auktoriserade märkesverkstäder.

Hedin Bil är ett familjeföretag som grundades av Ingemar och Anders Hedin, son och far. Historien börjar 1985 då de köpte Philipsons bilanläggning i Borås. Redan sedan innan fanns det en lång erfarenhet inom just bilbranschen hos familjen Hedin. Ingemar Hedin hade redan i mitten av 1950-talet påbörjat en karriär som bilförsäljare. Anders Hedin har även han en lång erfarenhet inom bilbranschen & företagsledning.

En av anläggningarna ligger i Uppsala – se video ovan

Företaget expanderar rekordartat

Under 1990-talet påbörjades en expansion av företaget. Man förvärvade flera olika anläggningar i Sverige, bland annat i Halmstad, Helsingborg, Ängelholm, Göteborg, Alingsås och Kungsbacka. Man förvärvade även fastighets – och byggbolaget K.I Anderssons Bygg AB i Borås.

Under 2000-talet fortsatte man att förvärva fler bolag och fastigheter samt att man införde tolv nya varumärken. Hedin Bil blev återförsäljare av bland annat Nissan, Mercedes Benz, Daimler-Chrysler, Chevrolet, Cadillac, Corvette, Mitsubishi, Citroën, KIA, Land Rover och Renault.

Hedin fortsatte under 2010 och framåt med sin framgång och förvärvade ännu fler företag och verkstäder. 2014 var ett år som var allra mest händelserik för företaget, då de förvärvade tre företag, flera bilanläggningar, fick delägarskap i ett bolag samt att det blev sammanslagning av delägda bolag.

Nutida Hedin bil

Idag finns Hedin Bil över hela Sverige och har närmare 60 anläggningar från norr till söder. De är auktoriserade återförsäljare av 30 olika bilmärken. Hos dem kan du hitta en helt ny bil så väl som en bättre begagnad. De har även transportbilar i sitt sortiment. Bland märken du hittar hos detta företag finns bland annat Mercedes, Fiat, Ford, Kia, Chevrolet, Nissan med flera till.

Reservdelar & verkstad

Utöver att erbjuda bilar så har de även reservdelar och tillbehör till salu. Du hittar därmed originaldelar för just din bil hos dem. För den som har behov av en verkstad, så finns även det hos Hedin Bil. De har prisgaranti på både service och reparation. Detta innebär att de matchar sina konkurrenters priser.

Alla servicetekniker är specialiserade på sina egna märken, och de har alltid tillgång till den senaste tekniken. Hedin Bil har auktoriserade märkesverkstäder, så att bilen alltid får rätt typ av service.

abs wheels och hedin bil

Vad erbjuder dom mer än ”bilar”?

Hos Hedin Bil kan du leasa din bil. Det är ett smart sätt att ”äga” bil på. Hos Hedin Bil kan du leta fram den typ av bil du vill ha, välja färg, tillval och funktioner och efter godkänd kreditprövning, så skrivs ett avtal och din bil levereras. Hedin står även till tjänst med finansiering och billån om du har behov av detta. Det i samarbete med Carbuy.

Hedin bil-kortet

hedin bil kortet

Hedin Bil har även möjligheten att erbjuda ett Hedin Bil-kort, som är både ett betalkort så väl som kreditkort. Detta kort kan du använda när du köper däck, fälgar, takbox, eller när du ska serva din bil. Du kan välja att delbetala med hjälp av detta kort, med en viss summa varje månad. Det går även att använda detta kort som ett vanligt betalkort, både i Sverige så väl som utomlands.

Försäkrings samarbeten

Köper du bil hos Hedin Bil så erbjuder de dig även försäkring. De finns flera försäkringar att välja mellan så som rulla-ut försäkring, finansförsäkring, och annat. Du kan även få hjälp att hitta en skadeverkstad om det är så att din bil har fått en plåtskada eller en lackskada.

Certifierade enligt ISO

Hedin Bil har två områden de värnar om och det är kvalitetsfrågor och miljöfrågor. Därför jobbar de efter en kvalitets- och miljöpolicy. Sedan 2005 har Hedin Bil-koncernen även certifikat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

hedin bil uppsala

Är du kund hos Hedin bil?

  • OBS att du har rabatt vid uppvissande av kvitto som styrker att du handlat din bil hos hedin. Maila johan@abswheels.se för mer information
blank