Pimpa och skydda bilen med däckglans ✨

Känner du för att ge ditt fordon ett extra lyft utan att investera särskilt mycket i fråga om vare sig tid eller pengar?

Kolsvarta och skinande däck är en ren fröjd för ögat, och något som är fullt möjligt att uppnå även om däcken rullat många mil. Däckglans är nyckeln till bra resultat.

däckglans

Däckglans rengör och skyddar däck samtidigt som de får ett snyggare utseende som utstrålar “ny bil”! För att det ska bli så bra som möjligt rekommenderar vi att du rengör däcket ordentligt innan du påför glans.

Du kan faktiskt förlänga däckens livslängd genom att använda däckglans regelbundet. Produkten skyddar gummit mot UV-ljus och förhindrar uttorkning. Skadliga ämnen som kan finns på vägarna fastnar heller inte lika lätt om däcken har ett snyggt skyddande hölje.

En fördom mot däckglans är att damm skulle fastna i produkten och att det skulle ge ett smutsigt utseende. Vi upplever dock inte att det är något problem med dagens innovativa produkter.

Vad skiljer olika produkter i kategorin däckglans från varandra?

  • Du kan välja hur blankt utseende du vill ha på däcken. Semiblank och helblank är två termer som förekommer i handeln.
  • Du kan också få en mattare finish genom att torka av all däckglans från däcken innan medlet torkat helt.
  • Olika produkter håller olika länge och de tål även regn olika bra.
  • Vattenbaserat däckglans anses vara snällt mot däcken, medan en produkt med olja ofta håller däcken snygga lite längre.
  • Produkter baserade på silikon kan ge ett bra resultat men ska inte komma i kontakt med lacken på bilen.
  • Hur du påför däckglans beror på produkten. Det finns sprayflaskor med ändamålsenligt munstycke, eller krämer som du applicerar med en svamp. Vissa typer av glans är gjorda för att penslas på däcket.

Vilka däck passar min bil?