ET mått: vad är det?

Du har äntligen hittat drömfälgen men känner oro över att det kanske inte passar? Ta det lugnt, du är inte ensam! Enligt ABS Wheels interna undersökning saknar 9/10 kunskap om ET mått.

I den här artikeln kommer vi att besvara frågorna; Vad är et? Hur ser jag det? Vad passar min bil? Är ET måttet och inpressningsdjupet samma sak?

 – Vårt mål med den här fälgguiden är att du ska bli klokare inom ämnet ET och fälgdimmensioner. Ring ABS Wheels experter på 08 591 217 77 vid fler frågor!

Vad är ET mått?

ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt. Ska man införskaffa nya fälgar så är det viktigt att man känner till sin korrekta inpressning. Detta ser du på dina hjul – exemplet nedan visar alltså att fälgen har ET 45.

et mått

Det står tydligt ”ET”

FAQ – Vanliga frågor och svar

Är ET, offset och inpressningsdjup samma sak?

Ja det är samma sak. Inpressningsdjup är något vi hemma i Sverige kallar istället för ET. Själva ET står för EinpressTiefe vilket på svenska blir offset.

Passar fälgen min bil?

Du kan oftast röra dig inom tumregeln ”10mm”, vilket betyder att om du har ET45 på dina originalhjul så kan du även använda ET35.

ET och konkava sortiment?

Ibland kan du behöva spacers om du köper en alldeles för konkav fälg. Har du tänkt dig 20×10 med ET35 på en bil vars original ET är 40 så kan det vara läge att komma in till oss för att prov-montera.

Lägre respektive högre ET

Om måttet är lägre än vad som är original så kommer den LÄNGRE UT. Är måttet högre än vad som är original så hamnar fälgen LÄNGRE IN. Capishe?

Hur ser ET verktyget ut?

ABS Wheels har fotograferat ET verktygets olika vinklar. OBS att verktyget har ett patent 6,035,729

ET VERKTYG

Klicka för högupplöst

MÄTA ET PÅ FÄLG

Klicka för högupplöst

EinpressTiefe Patent

Klicka för högupplöst

Hur mäter jag et? (se video nedan)

 

Vill du se ditt mått?

Tryck på Regnr-fältet nedan och sökABS Wheels