ABS Wheels kan nu introducera varumärket Kumho till våra kunder

Kumho är ett företag som startade i Sydkorea 1960 under namnet Samyang Tire. Eftersom bilar inte var så vanligt då gick det lite trögt i början men efter några år tog det fart när det började lossna i Östasien. Företaget blev då Kumho däck och tillhör idag de 10 största däckföretagen i världen. Kumho utvecklar ständigt sina däck och arbetar hela tiden mot att erbjuda marknadens bästa däck. De har idag fabriker i hela världen och är bland de största i många länder.

Alla varianter hos Kumho

Om du letar efter sommar-, vinter-, dubb- eller friktionsdäck så kommer du garanterat bli nöjd med dina Kumho. Du förbättrar köregenskaperna då däcken ger dig optimalt fäste på alla vägförhållanden. Sortimentet erbjuder flera varianter Kumho däck så att du kan hitta bra däck till alla vägar, isiga, blöta och torra. Deras däckmodeller benämns KW med nya siffror eftersom det kommer nya modeller. KW22 är exempelvis ett tämligen nyutvecklat däck som har trekantsdubb som ska minska risken för att dubben släpper.

När du ska välja vinterdäck är det alltid svårt att veta vilket som passar ens köregenskaper och miljö allra bäst. Kumho erbjuder både dubb och friktionsdäck. Ska du köra mycket på snöiga eller isiga vägar är nog ett dubbdäck att föredra med sitt grepp medan ett friktionsdäck kan vara fullt tillräckligt om du bor där det mestadels bara är kallt och i undantagsfall kommer snö och vattenplaning kanske är vanligare.

Olika gummiblandningar gör skillnad

Friktionsdäcken blir allt vanligare på marknaden. För att välja rätt variant här behöver man kolla närmare på gummiblandning. Dessa varierar beroende på vilka köregenskaper man vill att däcket ska ha. Till exempel vill man ha mjuka gummin i däck för exempelvis norra Sverige medan däck för andra delar behöver ett hårdare gummi. På dubbdäcken har Kumho tagit fram en trekantsdubb som ska göra att dubblossning ska minska drastiskt och därför öka livslängden på däcken.

När det gäller sommardäck är det såklart lika viktigt att även här välja ett säkert däck för sina körförhållanden. Här kan man dock gå lite mer på köregenskaper då man oftast har mycket bättre väderförhållanden. Givetvis är bra grepp den viktigaste egenskapen i de flesta lägen eftersom det även ger kortbromssträcka som är det mest påtagliga säkerhetstestet. Den största väderpåfrestningen för sommardäck brukar vara vattenplaning där man är helt beroende av ett bra mönsterdjup. Det behöver du alltid hålla koll på som förare.

Kumho har däck för alla

För att få lång livstid på dina däck finns några bra saker att tänka på. Framför allt gäller det att under säsong hålla däcken rena och hålla koll på att de slits jämnt. Märker du att nåt däck slits ojämnt behöver du hjälp att kolla hjulinställning. Det är på grund av detta man försöker sätta tillbaka däcken på samma ställe efter byte så att balanseringen kommer rätt. Även under förvaringssäsongen är skötsel viktig för livslängden. Var noga med att tvätta dina däck och se till att de har rätt lufttryck så kommer du kunna använda dina däck längre.