Den 24:e – 25:e maj slogs dörrarna upp till världens ledande däck och fälgmässa för bransch-folk. Tire Messe Cologne är en mötesplats för alla som jobbar med däck och fälg där man kan trendspana, mingla och knyta kontakter. Givetvis var ABS Wheels på plats.

Vad fanns på Tire Messe Cologne 2022

Utställarna var inte lika många och montrarna var inte lika vräkiga. Det var helt klart att rådande världsläge satt en tydlig prägel på mässan. Främst var det asiaterna som lös med sin frånvaro, istället hade flera företag från Turkiet tagit plats. Med lockdowns i Kina och en nästintill havererad fraktkedja är det många som blickar mot Turkiet. Det är tydligt att Turkiet vill positionera sig själva som en industriell maktfaktor inom däck och fälg. ABS Wheels deklarerade redan 2021 att de börjat samarbeta med europeiska aktörer och då bl.a Turkiet och nu verkar flera andra fälgaktörer haka på.

Dom stora jättarna fanns på plats i Tire Messe

Pirelli, Michellin, Continental, Kumho, Nexen mm fanns naturligtvis representerade på mässan med stora flådiga montrar. Förutom ett par konceptdäck som visades upp var det tunt när det gällde nyheter. Det var främst Pirellis Scorpion-serie som drog till sig mest blickar.

Bild på Nexen´s monter på Tire Messe Cologne 2022

De mindre aktörerna var mest intressanta

Då mässan i det närmaste tagits över av aktörer från Turkiet fick vi se en hel del spännande nya fälgmärken, där främst Arceo stack ut. Arceo hade en stor monter och en gedigen uppsättning fälgnyheter inför 2022.

Bild från Arceo´s monter på Tire Messe Cologne 2022

Det var inte bara nya fälgar som Turkiet kunde presenterade. Flera däckfabrikanter visade upp däck helt producerade i Turkiet. Värt att nämna var Waterfall med sina performance däck som enligt egen utsago höll samma standard som märkesdäck. Men till ett betydligt lägre pris.

Bild på däck från Waterfall

Entusiasmen fanns där

Även om Tire Messe Colgne inte var i samma klass som åren innan pandemin var det märkbart att det funnits ett uppdämt behov för bransch-folk att gå på mässa. Många besökare som ABS Wheels pratat med intygade att det var en mycket lyckad mässa med flera spännande möten och nya kontakter. Något som ABS Wheels kan instämma i.