Efter två års uppehåll var det återigen dags för ännu ett Bilsport Performance & Custom Motor Show att gå av stapeln på Elmia-mässan i Jönköping under Påsk-helgen.

Bilsport Performance & Custom Motor Show är sveriges (BPCMS) i särklass största sammankomst för motorintresserade och har blivit något av en tradition. Med två års uppehåll p.g.a den då rådande pandemin i kombination med ett 50års jubileum och en sen Påsk, var det mycket som talade för att det skulle bli en välbesökt sammankomst. 

Fälgar på Elmia

Många hade dock uttryckt viss oro över att pandemin påverkat svenskens allmänna mässbeteende. Alltså att man i regel skulle vara mer försiktigt till folksamlingar. Man var också orolig för att höga drivmedelspriser, kriget i Ukraina och att ett rådande frakt-kaos skulle påverka besökarantalet negativt. Med facit i hand visade det sig dock att varken pandemi, krig eller höga drivmedelspriser hindrade svenska motorentusiaster att åka till BPCMS i Elmia som dag efter dag slog publikrekord. I strålande solsken och härlig vårvärme ringlade sig kilometerlånga köer utanför Elmias mäss-entréer. Man kunde redan innan insläpp konstatera att BPCMS i Elmia 2022 skulle bli en riktig dundersuccé. 

I strålande solsken och härlig vårvärme ringlade sig kilometerlånga köer utanför Elmias mäss-entréer.

BPCMS 2022 var fullspäckad med fantastiska bilbyggen, motorcyklar, utställare, utomhus-motorshower mm. De flesta besökare var nog rungande överens om att det var en av de bästa BPCMS mässorna någonsin. En riktig publikfest med något för alla. Gummiröken från “driftarna”, dieseldoften blandat med stekos från snabbmatsstånden och den tunga basgången från billjudsbyggarna är lite av det som gör BPCMS magiskt. Men det bästa av allt var förstås alla fantastiska fälgar. För alla oss fälgälskare var BPCMS minst sagt tillfredsställande med mängder av olika fälgar att titta på. Även om ABS Wheels inte ställde ut detta året kunde man se ABS fälgar lite här och var.

Mörka fälgar på Elmia

Elmia 2022

Elmia Bilmässa är skandinaviens största Bil och MC show